Nu är programmet här!

Äntligen kan vi presentera årets program! Och så stolta vi är! För femte gången i ordningen slår Cinema Queer upp dörrarna för en fyra dagar lång fest med det bästa från queer film-världen. Årets tema är  REVOLUTION! och det kommer att genomsyra hela programmet. Till årets festival har vi även samlat några av världens modigaste röster både filmare, journalistik och aktivister.

Cinema Queer är stolta över att öppna festivalen med den moderna klassikern Screaming Queens – The Riot i Compton’s Cafeteria  av Susan Stryker och Victor Silverman, som ännu inte visats i Sverige om gnistan som tände den amerikanska queer-kampen på 60-talet. Vi fortsätter traditionen med att öppna nya rum för HBTQ-community i Stockholm. Detta år kommer vi hålla invigningen i Gula Hangaren på Kvarnholmen och förvandla denna gamla industrilokal till ett queernäste i neon. Invigningstalar gör skådespeleraskan Saga Becker.

I årets program hittar man också Naz and Maalik av Jay Dockendorf, en drabbande film om kärleken mellan två muslimska män som väckt stor uppståndelse i produktionsland USA. Girl Gets Girl av Sonia Sebastián, ett Almodóvar-osande spanskt triangeldrama som får sin världspremiär på Cinema Queer och Game Face av Michiel Thomas, filmen om Fallon Fox välrdens första öppet transexuella MMA-fighter och mycket mer.

Every revolution starts with a spark!