Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Avslutningsfest med Jan Hammarlund och kylig drag!

Söndag 30/9, Teater Pero Sveavägen 114

Vi avslutar årets festival på bästa av sätt – med sång och musik av ingen mindre än Jan Hammarlund, kortfilmen Frans & Lars och den amerikanska feel-good filmen Alaska is a Drag!

Program:
20.30 Visning av Frans och Lars av Jan Hammarlund & Bitte Andersson. Musiken i filmen görs av Jan Hammarlund och Robert Fux!
20.35 Sång av Jan Hammarlund
20.45 Alaska is a Drag av Shaz Bennett

Praktisk info:
Biljett till Alaska is a Drag eller festivalpass gäller för hela kvällen.

Frans och Lars
Tillsammans har Jan Hammarlund och Bitte Andersson gjort kortfilmen Frans och Lars baserad på Kalle Holmqvists bok Frans och Lars: kärlek och klasskamp på 1890-talet.  Musiken i filmen görs av Jan Hammarlund och Robert Fux! Frans och Lars är en svensk Brokeback Mountain-historia som handlar om kärlek och hur den kan överleva mot alla odds. Augusti 1897 blir grovarbetaren Frans Albert Pettersson och måleriarbetaren Lars Konrad Johansson tagna på bar gärning när de håller på att ligga med varandra i skogen. Under polisförhören framgår det att Frans och Lars haft ett förhållande under tio års tid. De döms till tre månaders fängelse.

Visningen sker i samarbete med Regnbågsfonden, stiftelsens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Stiftelsens medel får inte gå till organisationer eller enskilda som arbetar rasistiskt, antisemitiskt, homofobt, kvinnofientligt eller på andra sätt inte respekterar mänskliga rättigheter.

Donera gärna ett bidrag till Regnbågsfonden:
90-konto
90- Plusgiro 900 552-1
90- Bankgiro 900-5521
Swish
Swisha Regnbågsfonden på 123 900 55 21