Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Cinema Queer Film Club x 2

Cinema Queers filmklubb är tillbaka – gånger 2! Under utställningen LOVED Stockholm visar vi Stephen Fryers klassiker ”Min sköna tvättomat” och Miguel Albaladejo hjärtvärmande Cachorro.

23/10 18:00 Min sköna tvättomat
27/10 17:00 Cachorro (Björnungen)

Biljetter köps via Swish antingen på plats eller innan. Swish-nummer: 123 130 07 97. En film kostar 60 kronors, båda filmerna 100 kronor!

Min sköna tvättomat, Stephen Fryers, 97 min, England, 1985
Thatcher-eran var en särskilt tuff tid för människorna i utkanten av det brittiska samhället. Den unge brittiska-pakistaniern Omar Ali bor i Londons södra förorter och tilldelas uppgiften att driva en fallfärdig tvättomat efter att ha arbetat en kortare tid för sin farbror. I och med sitt jobb blir Omar allt mer involverad i den pakistanska gemenskapen i staden, vilket resulterar i ett överfall från ett högerextremistiskt gäng. Det visar sig att gängets ledare är Omars barndomsvän Johnny, och för att arbeta sig igenom sina meningsskiljaktigheter återupptar de både sin gamla vänskap och en avbruten kärleksrelation.

Cachorro, Miguel Albaladejo, 100 min, Spanien, 2005
Pedro, en gay man med ett aktivt socialt liv och en stor vänskrets, tar in sin brorson Bernardo i ett par veckor. När det verkar som om det kan bli ett permanent arrangemang vänder emellertid Pedro sig till sina vänner för vägledning när han och den 9-åriga Bernardo börjar smida ett hushåll tillsammans.

Filmklubben görs i samarbete med Bears together och med stöd av ABF Stockholm.