Awol

awol_credit_asya_danilova_1

USA / 2016 / 85 min / Engelska / Svensk Premiär

Regissör: Deb Shoval

Visas: 2 oktober, kl. 12:30, Teater Lederman

Joey är fast i en liten håla i Pennsylvania. Hon står mellan två val, stanna kvar i hembyn och  jobba i den lokala glasskiosken eller ta värvning i amerikanska armén. Hon vill inget annat än att starta sitt liv någon helt annanstans men vet inte om hon är beredd att betala priset. Samtidigt inleder hon en affär med stans blonda yrväder Rayna som är känd för att ställa till problem. Hon är gift med Redneck Earl och har två barn på halsen. Trots varningar växer deras kärlek och snart är det inte bara sig själv som Joey har att tänka på. De planerar att rymma tillsammans men kommer Rayna hitta modet… Awol är full av höskulle-sex och fuktiga tältdukar. En lesbisk Brokeback Mountain i en Amerikansk samtids kontext.

Barash

scene-37-(195)

Israel / 2016 / Hebreiska, Engelsk text/ 81 min

Regissör: Michal Vinik

Visas: 1 oktober, kl. 19:30, Teater Lederman

Naama Barash är 17 år gammal och bor i en tråkig förort till Tel Aviv tillsammans med föräldrarna som alltid bråkar. Hennes vardag består mest av att skolka från skolan med polarna och jaga alkohol och droger, allt för att något ska hända. Så en dag dyker hon med stort H upp och Barash faller handlöst. Nu förändras allt. En tumultartat romans som rör sig mellan flickrummet och technoklubben utvecklas och Barash dansar inte längre ensam. Men den första kärleken är aldrig okomplicerad. Svartsjuka och rädslan att binda sig riskerar snart att komma i mellan de två.  Det här är filmen för dig som aldrig lyckats glömma din första kärlek och som fortfarande drömmer om ungdomens heta nätter då allt var möjligt.

Chemsex

CHEMSEX_FULL_LENGTH_ONLINE_11_03_15.00_05_38_08.Still015

Storbritannien / 2016 / 83 min / Engelska /Svensk premiär

Regissör: William Fairman och Max Gogarty

Visas: 29 september, kl. 17:30, Stockholm improvisationsteater

I mörka källare, sovrum och barer runt om i London växer en ny trend bland stadens gay- comunity fram. Crystal meth, GHB, kokain och en rad andra tunga droger har blivit en vardag bland bögarna och helglånga orgier med utslagna passiva är ofta förekommande. Medan samhället ser åt andra hållet bråttas filmens protagonister med drogberoende, HIV och att hitta en plats i en snabbt föränderlig värld. Och medan antalet unga män med HIV ökar lavinartat kämpar en liten grupp socialarbetare och läkare för att göra scenen säkrare. Chemsex är en närgången, gripande och en ibland nästintill outhärdlig film om vad vi gör för att höra till.

Filmen följs av ett samtal med filmens regissörer William Fairman and Max Gogarty. Moderator: Nicklas Dennermalm. Visningen sker i samarbete med SCRUFF.

Hot and Steamy Boys (kortfilm)

ALFA_still06

Flera, se nedan

Regissör: Flera, se nedan

Visas: 29 september, kl. 20:00, Stockholm improvisationsteater

Natten är ung och du ligger vaken, du tycker att han är söt så håll inte tillbaka. Du kommer du kommer du kommer du kommer du är nästan där. På taket, i bastun, i båten, i ringen, på stranden – du kommer, du kommer, du kommer – baby vi vet att du är kär. 6 osande filmer som ger dig allt!

The Weigh In (Hart Perez och Devon Perez, USA, Inget tal, 2016, 2 min)
Det är snart dags för match, svetten lackar och publiken förväntningar är höga. The Weigh in är en het kortfilm som slår knockout på homofobin!

San Cristobal (Omar Zúñiga Hidalgo, Chile, Spanska, Engelsk text, 2015, 29 min)
Lucas hälsar på sin syster i deras hemby på en avlägsin Chilensk ö. Där möter han oväntat fiskarsonen Antonio och passionen är ett faktum. Ylltröjesex, gummistövlar och omöjlig kärlek är ingredienserna i denna årets kanske sötaste kärlekshistoria.

Boys in the Rooftop (Julian Hernandez, Mexico, Spanska, Engelskt text, 2016, 18 min)
En mystisk gestalt rör sig som en katt över hett plåttak i den mörka natten. I skuggorna hittar han en älskare… en olydig hund som måste pryglas. Men är valpen verkligen redo att gå fot?

Sauna the Dead (Tom Frederic, Storbritannien, Engelska, 2016, 20 min)
Jacob ser fram emot en het kväll i bastun. Han självsäker och vet att han kan få vem han vill. Väl där hittar han ingen som håller måttet. Ska Jacob komma att ång(r)a sin bastukväll? Har du haft en katastrofal kväll på saunan? Vi lovar dig detta är så mycket värre!

Alfa (Javier Ferreiro, Kuba, Spanska, Engelskt text, 2016, 18 min)
Alfa Mendéz, en kubansk porrstjärna, har svårigheter att återvända till inspelning efter att hans fd motspleare och pojkvän Yerry lämnat honom. Det är inte lätt att vara ståndaktig när hjärtat blöder. Men Alfa försöker så hårt han kan!

G O’Clock (Mitchell Marion, Storbritannien, Engelska, 2016, 12 min)
Alex är ambulansskötaren som räddar liv i Londons chem-sex scen men kan han rädda sig själv?

Visningen sker i samarbete med SCRUFF.

Kater

KATER_Still_03_72_sRGB

Österrike / 2016 / 114 min / Tyska, Engelsk text / Svensk premiär

Regissör: Klaus Händl

Visas: 30 september, kl. 18:00, Teater Lederman

Stefan och Andreas lever ett tillsynes perfekt liv i Wien, där karriären, katten och kammarmusiken är de viktigaste byggstenarna i deras solida kärleksslott. Nakna dansar de fram genom tillvaron till tonerna av Beethoven och Bach och det Österrikiska vinet flödar likt Dionysos själv stod värd för festen. Men i sann Österrikisk anda lurar mörkret runt hörnet och sprickor anas snart i den så perfekta fasaden. En oväntad händelse sätter relationen på prov och de tvingas ifrågasätta hur väl de egentligen känner varandra. Kater levererar nakna män, bedårande katter och en Hanneke-värdig twist.

Oriented

Oriented_051

Israel / 2016 / 86 min / Arabiska, Hebreiska, Engelska, Engelsk text

Regissör: Jake Witzenfeld

Visas: 2 oktober, kl. 14:30, Teater Lederman

I Oriented följer vi de tre palestinska vännerna Khader, Fadi och Naim. Khader, uppväxt i en högt uppsatt maffiafamilj är nu Tel Avivs darling. Fadi är övertyga Palestinsk nationalist vars tillvaro kompliceras ytterligare när han förälskar sig i fienden – en israelisk zionist. Naim lever öppet i Tel Aviv men lider av att inte kunna berätta för sin familj. Tillsammans bildar de Qumbota – en motståndsrörelse som med videokonst som vapen slåss för jämställdhet  i Israel och Palestina. Med humor, ilska och kärlek kämpar de mot sexuella, nationella och religiösa stereotyper och frågar sig om ett liv i Tel Aviv ens är möjligt.

Out Run – Make Politics Fierce

outrun_13_Santy_pride_flag

Filipinerna, USA / 2016 / 75 / Filipino, Engelska, Engelsk text/ Svensk premiär

Regissör: S. Leo Chiang, Johnny Symons

Visas: 2 oktober, kl. 11:00, Teater Lederman

Som ledare för världens enda HBTQ-parti drömmer Bemz Benedito om att bli den första transkvinnan i den Filipinska kongressen, men i det övervägande katolska landet är motståndet mot ökade rättigheter för HBTQ-personer stort. Vägen till förändring är lång och att organisera frisörskor och beauty queens är inte lätt. Bemz och hennes fabulösa team har en här av aktivister bakom sig som växer sig allt starkare ju närmare valdagen de kommer. Tillsammans tar till minst sagt originella kampanjmetoder för att nå målet och den eftertraktade platsen i kongressen. Men som outsiders i politiken är frågan – kommer de tvingas kompromissa sina ideal för att nå dit de vill? Här är filmen som gör politik fräck.

Queer barnfilm!

beyoutiful2

Lördag 1 oktober 11.00 - 14.00 och söndag 2 oktober 11.00 - 14.00

Visas: 1 januari, kl. 0:33, Teater Ledermans lilla salong

Succén är tillbaka! Cinema Queer bjuder på ett nytt barnfilmsprogram med 15 filmer för alla åldrar. Kom till vår myshörna på Teater Lederman, lördag och söndag mellan 11-14. Här rullar barnqueerfilm, finns böcker och pyssel – eller varför inte bara hänga i vårt kuddberg och äta en kanelbulle eller två! Totallängd för programmet: 78 min.

Beyoutiful (Hsin Pei Liu, USA, 4 min)
Bikini (Lasse Persson, Sverige, 7 min)
Cow (Julia Ocker, Tyskland 4 min)
Den lilla fågeln och bladet (Lena von Döhren, Tyskland, 4 min)
Hanging Around (Tinka Stock, Sebastian Wolf, Tyskland, 3 min)
Hopfrog (Leonid Shmelkov, Ryssland, 5 min)
Jag är rund (Mario Adamson, Sverige, 14 min)
Lambs (Gottfried Mentor, Tyskland, 5 min)
Looks (Susann Hoffmann, Tyskland, 6 min)
Mobile (Verena Fels, Tyskland, 3 min)
Monstersymfonien (Kiana Naghshineh, Tyskland, 3 min)
Sooner or Later (Jadwig Krystyna Kowalska, Tyskland, 5 min)
The Whale Bird (Sophie Roze, Frankrike, 8 min)
Wolf (Julia Ocker, Tyskland, 4 min)
Zebra (Julia Ocker, Tyskland, 3 min)

Real Boy

Bennett and Joe on porch

USA / 2014 / 72 min / Engelska / Svensk Premiär

Regissör: Shaleece Haas

Visas: 1 oktober, kl. 17:30, Teater Lederman

Bennette växer upp i ett soliga California men långt ifrån den amerikanska drömmen. Efter en livslång kamp mot utanförskap söker sig Bennette till droger och alkohol som tröst. Men en dag kommer vändpunkten. På internet träffar han Dylan som går igenom exakt samma sak som honom själv, de blir vänner och tillvaron börjat genast kännas lite ljusare. Tillsammans börjar de resan mot college och mot ett liv där de fullt ut kan vara sig själva. En resa kantad av burfåglar, gitarrer och längtan efter skäggväxt och hår på bröstet. Men kvar i det förflutna spökar Bennettes mor och allt han egentligen vill är att hon ska älska honom villkorslöst. Med ett soundtrack av countrystjärnan och transikonen Joe Stevens innehåller denna coming of age-historia alla de stora frågorna.

Summer Nights

V1-0014_00352575__c_24_Mai_Production_03

Frankrike / 2015 / 104 / Franska, Engelsk text / Svensk Premiär

Regissör: Mario Fanfani

Visas: 2 oktober, kl. 16:30, Teater Lederman

I efterkrigstidens Frankrike är Michel bourgeoisiens fanbärare, den perfekta mannen, maken och fadern. Han drömmer om en karriär i politiken men bär även på en hemlighet som skulle kunna riskera allt. Varje helg åker han ut till sitt vackra landställe för att leva som Myléne, en skjutglad kvinna i sina bästa år. Tillsammans med sin tidigare armékollega Jean-Marie aka Flavia lever han ett dubbelliv som blir svårare och svårare att dölja. När sommarhuset förvandlas till en hemlig mötesplats för en samling rag-tags som alla älskar att leva, älska och sjunga som kvinnor, börjar rykten spridas i bygden. Ska Michel kunna fortsätta spela sina dubbla roller eller kommer han tvingas välja en? Summer Nights är ett livsbejakande kostymdrama om rätten att få vara sig själv.

The Revival: Women and the Word

Revival_12

USA / 2016 / 82 min / Engelska / Svensk Premiär

Regissör: Sekiya Dorsett

Visas: 2 oktober, kl. 20:30, Teater Lederman

Fem kvinnor med den karismatiske Yaani Supreme i spetsen, beger sig ut på en turné där den heliga treenigheten – poeten, folket och dikten, står i centrum. En turné som kommer att förändra livet för många icke-vita queera kvinnor i USA. Turnén blir en möjlighet att återuppväcka poesisalongen som betytt så mycket genom kvinnorörelsens historia samt för en ny generation kvinnor att upptäcka poesin som uttrycksform. Filmen berör allt från en historisk skildring om hur svarta kvinnor i 70-talets Harlem skapade trygga rum för konst och motstånd till dagens rasism och polisbrutalitet som de själva blir utsatta för. Den är dessutom en poesiupplevelse som kommer få dig att knäppa med fingrarna – det här är systerskap!

Följs av poesisalong med grundaren av The Revival Yaani Supreme och svenska poeter bland annat Judith Kiros och Yolanda Bohm.

The Same Difference

Thesamedifferencepic1

USA / 2016 / 65 min / Engelska /Svensk Premiär

Regissör: Nneka Onuorah

Visas: 1 oktober, kl. 12:00, Teater Lederman

Femme, stud, aggressives, masculine…
Aggressives med långt hår? Gravida studs? Femmes i byxor? Masculines i klackar? Bisexuella kvinnor?
Det lesbiska communityt har minst sagt målat in sig i ett hörn när det kommer till identiteter. I den här filmen undersöker regissören Nneka Onuorah de komplicerade och nyancerade könsrollerna bland lesbiska kvinnor och försöker reda i begreppen. Hon menar att vi står inför en kris i communityt och ställer sig frågan – varför diskriminerar vi varandra? Samtidigt ger filmen redskap till hur vi kan gå vidare bortom stereotyperna och skildrar med stor humor det absurda med att skapa normer när man redan är utanför normen. Tio år efter filmen The Aggressives kommer nu Nneka Onuorahs uppdaterade version. Den här gången med en röst innifrån.

Transatlantic – De besegrades hämnd (kortfilm)

Vessels_Stills_002

Flera, se nedan

Regissör: Flera, se nedan

Visas: 1 oktober, kl. 15:30, Teater Lederman

Trots att vi sprungit tusen mil så kommer vi springa tusen till. Vi hör en röst som kallar. Den säger: Vi är äntligen på väg, den säger: Det är dags att ge sig av. Genom luft och över hav. Till alla dom som korsat Atlanten visat att det går, världen tittar på ända från Stockholm till Tegucigalpa. Cinema Queer presenterar 5 oslagbara transkortfilmer!

Club Amazonas (Roberto Fiesco, Mexico, 2016, 20 min)
Jessica och Angela, två unga transpersoner, lämnar Honduras för att söka lyckan i Mexico. Här finner de gemenskapen på Club Amazonas, syr väskor och delar erfarenheter. På andra sidan gränsen lockar USA men är gräset verkligen grönare på andra sidan?

Exercise One (Victoria Verseau, Sverige, Svenska, 2016, 14 min)
Juli finner gemenskap online efter sin könskorrigering. I längtan efter närhet hittar hon ett one-night stand men världen utanför är inte lika förstående och kvällen slutar inte som hon hoppats.

Transcend (Kai Towns, USA, Engelska, 2016, 17 min)
Efter flera år utan kontakt med sin familj låter sig Julian övertalas av sin gravida flickvän att återvända hem och fira Thanksgiving. Det blir en chans för Julian att förlåta sin familj och låta gamla sår läka. Men inte till vilket pris som helst.

Vessels (Steph Zenee Perez, USA, Spanska, Engelska, Engelsk text, 2016, 15 min)
Diamond jobbar för minimilön i ett av Los Angeles många tygfabriker. Hon drömmer om bröstimpantat men pengarna för en säker operation finns inte på kartan. Så en dag låter ho sig övertalas av en vännina och följer med henne till en “pumper”. Med livet som insats riskerar hon allt för att bli den hon är. (Filmen innehåller obehagliga scener).

Say U Will (Chris Cruse, USA, Engelska, 2016 11 min)
Marcus och Ray möts i en kyss när klockan slår tolv och det nya året ringer in. När polisen stormar festen de är på flyr de tillsammans och gömmer sig på ett tak. Det här blir början till en natt ingen av dem någonsin kommer att glömma.

Under the Bridge (kortfilm)

MAN still_vitruvian

Flera, se nedan

Regissör: Flera, se nedan

Visas: 1 oktober, kl. 21:00, Brosfästet Sankt Eriksbron (Kungsholms strand)

Gör oss sällskap under Sankt Eriksbron för ett svartvitt möte i natten. Vi presenterar fyra poetiska konstfilmer om livet, döden och den ödesmättade vardagen. Nakna kroppar, moderskärlek och Virginia Woolf är några av ingredienser i detta existentiella filmprogram.

MAN (Maja Borg, Sverige, Engelska, 2016, 13 min)
Virginia Woolf för oss genom transformeringen av regissörens egna kropp. En expansion av kön och språk.

We the Others (Maja Borg, Engelska, Sverige, 2014, 8 min)
Året är 2030 och vi möter en värld där de utanför normen förpassas till pereferin. Fruktade av alla som de “andra” är de egentligen oss alla.

Reluctantly Queer (Akosua Adoma Owusu, Engelska, Ghana/USA, 2015, 8 min)
En man klär av sig, både symboliskt och bokstavligt, när han skickar ett ödesmättat och trevande brev till sin mamma för att bedyra sin kärlek

KUK (Anton Z Risan, Sverige, Inget tal, 2013, 3 min)
Två män möts i ett sug(gestivt) möte med en förlösande upplösning.

Weekends (invigningsfilm)

[WEEKENDS]_02_G-Voice 10th anniversary encore performance

Sydkorea / 2016 / 90 min / Koreanska, Engelsk text / Nordisk premiär

Regissör: Lee Dong-ha

Visas: 28 september, kl. 18:00, Riddarsalen (Munchenbryggeriet)

Seouls bögkör är ett gäng engagerade män som alla älskar att sjunga. Det enda problemet är – dom suger! Nu väntar körens största utmaning hittills. Inför 20-års jubileet förväntas de uppträda för en stor publik, men hinner de bli bra nog? Med en ny körledare i spetsen tar sig kören an utmaning och börjar sjunga upp. Men i takt med att körens popularitet ökar, ökar också motsättningarna mellan HBTQ-personer och det koreanska samhället. Det starkt religösa och traditionsbundna Sydkorea är ännu inte riktigt redo att stämma in i allsången för jämlikhet. Det blir snart tydligt att körens roll är så mycket större än den musik de framför. De har blivit ett soundtrack till den moderna koreanska HBTQ-rörelsen.

Till invigningen gäller bara speciell inbjudan, ingen biljettförsäljning.

Wet, wet, wet – There is Something in the Water (kortfilm)

Fresh fruit

Flera, se nedan

Regissör: Flera, se nedan

Visas: 30 september, kl. 20:30, Elements Spa, Clarion Hotell Stockholm

Ordspråket lyder “du går aldrig ner i samma flod två gånger” men lesbisk film återkommer ständigt till denna källa av inspiration. Här hyllar Cinema Queer vågorna, regnet, vattenfallet, poolen, duschen, vattendragen, sjöarna och haven med sex våta kortfilmer. Länge leve H2O!

Selma och Sofie (Mia Engberg, Sverige, Svenska, 2003, 18 min)
Selma träffar Sofie på simhallen och tänker på henne dag och natt. Fast hon har en kille. Ska badhussexet blir droppen som får bägaren att svämma? Kommer hon äntligen simma över till den rätta sidan..?

Infantile (Vera Sjunnesson, Sverige, Engelska, 2016, 10 min)
Avståndet mellan dröm och verklighet kan ibland upplevas som en ocean och för Mira är det svårt att hålla sinnet klart under simlektionerna. Men ett magplask får den unga konstsimmerskan att söka tröst i en varm barm…

Fresh Fruit (Diane Busuttil, Kanada, Inget tal, 2014, 9 min)
Jean jobbar som värdinna på ett stort resorthotell för att hålla sig flytande. En dag checkar en spännande gäst in på hotellet. Fruktsallad får en helt ny innebörd i denna minst sagt våta filmen…

Jellyfish (Rosie Haber, Malaysia, Malajiska, Engelsk text, 2015, 11 min)
Danica är 14 år och försörjer sin familj som fiskare i en liten by i Borneo. En dag dyker mystiska Riya upp och inget blir det samma igen. Danica känner för första gången kärlek till en annan kvinna men i de mörkaste vatten…

Plunge (Kate Lefoe, Australien, Inget tal, 2016, 6 min)
Ett plums i en sjö får oanade följder får de två älskande som begett sig iväg på en romantisk utflykt tillsammans. Plunge är en minst sagt rafflande film om att hitta den perfekta platsen för picknick-dejten.

La Ducha (Maria José San Martín, Spanska, Engelsk text,  Chile, 2013, 10 min)
Två kvinnor, ett badrum och en katt. En relation på branten till upplösning. Ibland är det dags att simma vidare…

Where Are You Going Habibi

STILL WRESTLING CORRECTED_IPHOTO

Tyskland, Turkiet / 2016 / 80 min / Turkiska, Tyska, Engelsk text / Svensk Premiär

Regissör: Tor Iben

Visas: 1 oktober, kl. 13:30, Teater Lederman

Ibrahim lever ett dubbelliv. På dagen försöker han leva upp till föräldrarnas höga krav som den perfekta sonen i en turkisk/tysk familj men på natten jobbar han i kassan på en gay-sexshop och söker efter Mr Right. En dag knackar bad boy Ali på dörren och Ibrahim blir som besatt. Det går snabbt utför i en nedåtgående spiral av kriminalitet, wrestling och köttbullar och snart suddas gränsen mellan vänskap och kärlek ut. Åtrån växer mellan dem  men det är något Ali inte berättar. Bekanta från en svunnen tid knackar på dörren och gör honom påmind om den värld han försöker fly ifrån. Ska Ibrahim kunna rädda Ali från hans förflutna?

Women Who Kill

womenwhokill_02

USA / 2016 / 92 min / Svensk Premiär /Engelskt tal

Regissör: Ingrid Jungermann

Visas: 2 oktober, kl. 18:30, Teater Lederman

Morgan and Jean är sedan länge partners in crime även om de inte delar säng längre. Tillsammans driver de den dödspopulära podden Women Who Kill där de möter seriemörderskor som alla öppet berättar som sina horribla brott. De möter kvinnan som mördat sina barn, seriemörderskan som inte kan få nog och den värsta av dem alla The Clipper….  Så en dag träffar Morgan den mystiska Simone och kärleken slår ner som en bomb. Men vem är Simone egentligen? Och vad har hon för skelett i garderoben? Med skräckblandad förtjusning låter sig Morgan dras in i en romans på liv och död. Women Who Kill är en rafflande thriller med vassa humorinslag utspelad i hipp New York-miljö. Var beredd på att sätta skrattet i halsen!