Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Movies That Will Corrupt You

11 november

Efter fyra långa år är Cinema Queers filmklubb äntligen tillbaka! Under rubriken Movies That Will Corrupt You! presentera vi filmer från queerhistoriens mörkaste hörn, glättigaste barrikader och snuskigaste klubbar. Här har du chansen att se kultfilmerna som aldrig visades i Sverige blandat med ny och gamla favoriter. Vi utlovar hög nostalginivå och härliga nyupptäckter när Cinema Queer väcker liv i filmarkiven!

Vi inleder höstens program med Mr John Waters master-of-filth-mästerverk Multiple Maniacs från 1970.

Multiple Maniacs, John Waters, 1970, 91 min
Lady Divine är ägare och direktör för The Cavalcade of Perversion, en cirkustrupp specialiserad i perversion. Här är allting tillåtet och inget tabu. Men när föreställningen går på tomgång och perversionerna inte räcker till bestämmer sig Lady Divine för att ta föreställningen till nästa nivå …. Nu är inget längre förbjudet – inte ens mord!

Multiple Maniacs är John Waters andra långfilm vilken slog ner som en bomb när den hade premiär 1970. Radbandsonani, hummervåldtäkter och kräksex fick publiken att rusa ut ur biograferna och skrika efter censur. Nu visar vi den för första gången på stor duk i Sverige. Se den – om du vågar!

14.00 Dörrarna och kafét öppnas
15.00 Visning av Multiple Maniacs
16.30 Bar/kafé öppet
19.00 Slut

Visningen äger rum på Hemliga dansstudion i Hornstull, ingång verkstadsgatan 17.

Biljetterna kostar 50 kr och köps via kulturbiljetter.se/kassa/

Höstens övriga program:
2 december, Buddies av Arthur Bressan Jr
16 december, En armé av älskande av Ingrid Ryberg (På Bio Rio)