Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Nu tar Cinema Queer över Stockholm!

25–30 sep

Årets festival är större än någonsin och festivalen blir i år en dag längre! Vi visar över 70 filmer och anordnar specialvisningar, konsert och fester! Idag drar festivalen igång med galainvigningen i ett cirkustält i Tantolunden. Här är de programpunkter en absolut inte får missa!

Cinema Queer Galainvigning! 
25 sep kl 18:00 Tantolunden
Cirkuslik invigning och Sverigepremiär av Chedeng & Apple av Rae Red och Fatrick Tabada. Invigningen går av stapeln i ”Cirkus I Love You”s magiska cirkustält och vi utlovar en kväll helt utan skyddsnät. Kvällens cirkusdirektör är Stockholms mest revolutionära queen – Bleach! Invigningstalare är Logal Bet Kako från RFSL Newcomers Stockholm.

Fun on the Field!
26 sep kl 18:30 Katarina Södra gymnastiksal med efterfest på Retro Sofo
Nu återupplivas VM-stämningen från i somras och locker room-snacket hettas upp till max! Det blir mejslade vader, hårda tvättbrädor och svett med Sverigepremiären av Mario om Schweiz sexigaste fotbollshunkar! Förbered dig för festivalens svettigaste visning!

Viva Mexiko!
27 sep Dansstudion, Verkstadsgatan 17, T – Hornstull
Festivaltorsdagen bjuder på fiesta till tonerna av en av Mexikos genom tiderna största diva – Chavela. Tillsammans med filmcuratorn Lourdes Gil Alvaradejo presenterar vi även ett kortfilmspaket med fem oemotståndliga mexikanska kortfilmer. Självklart står även tequila på menyn när vi förvandlar Hornstulls hemligaste dansstudio till en mexikansk queerklubb.

Garage life!
28– 29 sep Garaget, Boskapsvägen 28, T – Globen
I Slakthusområdets mörkaste hörn öppnar Cinema Queer sin mest dodgy lokal i festivalens historia. Två dagar fyllda av dekadens, fest, film och porr!

Fredag 28/9 
På Fredagen visas den magiska dansfilmen When the Beat Drops och kortfilmsprogrammet You Rock My World! Efter visningen blir det Space Cowboy Boudoir Chic Party med Rasuul, House of Fiffi och Dgeral! Dress to impress och gå loss i vår Selfie Station! Vi är inte strikta men alla som dyker upp i chaps kommer bli belönade!

Program:
19.30 You Rock My World
21.30 When the Beat Drops
23.00 Space Cowboy Boudoir chic PARTY with Rasuul and Dgeral and House of Fiffi! (Bring a towel it’s gonna be juicy, Fri entré)

Lördag 29/9 
Linn da Quebrada och hennes vapendragare Jup do Bairro är två av Brasiliens just nu starkast lysande popstjärnor. Linns senaste album liknas vid Beyoncés Lemonade och hennes texter är en knivskarpa kritik mot det Brasilianska machosamhället. Se henne i dokumentären Tranny Fag. Efter visningen blir det fest med Linn Da Quebrada och Jup do Bairro som kör live. Solo Show tillika Sofia Neves, som är en del av Squirt Season, Drömfakulteten, Celezte och Vårbergs Dansstudio spelar också under kvällen.

Program:
19.00 XXX – Cinema Queer Goes Dirty
21.30 Tranny Fag
23.00 Fest och konsert med Linn da Quebrada och Jup do Bairro & Solo Show (Fri entré)

A deal with the Universe & samtal med Jason Barker
30 sep, Teater Pero, Sveavägen 114
I över tio år har Jason Barker filmat sin vardag, från hormonbehandlingar och operationer till kärleken och beslutet att bilda familj. Men när det visar sig att Jasons partner inte kan bli gravid bestämmer de tillsammans att Jason ska upphöra med testosteronbehandlingen och själv bära barnet. Ett beslut som ifrågasätts både av sjukvården och samhället i stort. A Deal With the Universe är en modig, stark och närgången dokumentär om en familjs längtan efter barn och om att aldrig ge upp.

Visningen inleds med vegansk brunch och följs av ett samtal med regissören Jason Barker och Trans Film Fest Stockholm.

Avslutningsfest med Jan Hammarlund och kylig drag!
30 sep, Teater Pero, Sveavägen 114
Vi avslutar årets festival på bästa av sätt – med sång och musik av ingen mindre än Jan Hammarlund, kortfilmen Frans & Lars och den amerikanska feel-good filmen Alaska is a Drag!

Boka biljetter här.