Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Sista dagen bjuder på Mr Gay Syria, kylig drag och Jan Hammarlund! 

30 sep

Mr Gay Syria
Mr Gay Syria är så mycket mer än en skönhetstävling, det är en aktivistkampanj och ett försök att generera internationell uppmärksamhet för den livshotande situation som många hbtq-personer från Syrien befinner sig i. Genom tävlingens dramaturgi lär vi känna Husein och Mahmoud, två av alla de deltagare som riskerar sina liv för att få möjlighet att börja om i väst. Hör deras berättelser och stöd deras kamp. Intäkterna från biljettförsäljningen går oavkortat till RFSL Newcomers.

Tyvärr har Mahmoud Hassino tvingats ställa in sin medverkan pga av sjukdom. Däremot kommer Logal Bet Kako introducera filmen!

White Rabbit!
Missa inte den härliga indiekomedin White Rabbit! Den ambitiösa konstnären Sophia försöker genom virala videor och publika performances slå igenom på Los Angeles konstscen. Hon är passionerad i allt hon gör, oavsett om det handlar om politiska monologer eller face planting i ostbågar. Sophia är också nydumpad och befinner sig i en känslomässig karusell där logiken kastats av för länge sedan. En dag träffar hon Victoria, som kritiserar Sophias konst och hätska diskussioner uppstår. Men Sophia känner sig dragen till Victoria och det som börjat som bråk utvecklas snart till vänskap. Sophia vill någonting mer, men är hennes känslor besvarade?

Avslutningskväll med Alaska is a Drag och Jan Hammarlund!
Vi avslutar årets festival på bästa av sätt – med sång och musik av ingen mindre än Jan Hammarlund, kortfilmen Frans & Lars och den amerikanska feel-good filmen Alaska is a Drag!

20.30 Visning av Frans och Lars av Jan Hammarlund & Bitte Andersson. Musiken i filmen görs av Jan Hammarlund och Robert Fux!
20.35 Sång av Jan Hammarlund
20.45 Alaska is a Drag av Shaz Bennett

Dagens program på Teater Pero:
12:00 A Deal With the Universe
13:30 Samtal med regissören Jason Barker och Trans Film Fest Stockholm
14:30 Mr Gay Syria
17:00 Genderblend
18:30 White Rabbit
20.30 Konsert med Jan Hammarlund och visning av kortfilmen Frans & Lars
20:45 Alaska is a Drag