Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
en sv

Skepp ohoj! + Avslutningsfesten!

28 september 18:00

⚓︎ CITY OF LOST SOULS PÅ M/S VICTORIA ⚓︎
 
 
Ikväll kommer er kapten BLEACH att ta er med på en segling genom Stockholms mörkaste vatten. Baren är öppen och filmen startar 19.00. Vid eventuell sammanstötning med isberg räddas dragqueens och queers först – andra kan lämnas kvar under däck. Det finns ändå inte livbåtar till alla!
 
Vid rodret hittar vi den legendariska regissören Rosa von Praunheim. Resan går bakåt i tiden för att hälsa på den ikoniska Angie Stardust! Hon driver pensionatet Stardust och hamburgerrestaurangen Burger Queen, där hon bland annat huserar ett par amerikaner som kommer till Berlins klubbscen för att få friheten att leva ut sina excentriska liv som erotiska trapetsartister. Denna tyska pärla från 1983 är en satirisk camp-trans-punk-musikal med stjärnor som dragartisten Angie Stardust, transpunkaren Jayne County och transvestiten Tara O’Hara.
 
 
Lördag 28 september
M/S VICTORIA, AVGÅNG STADSHUSKAJEN
18:30 Ombordstigning
19:00 Film: City of Lost Souls

22:00 Landstigning och färd till Cinema Queers stora avslutningsfest!

? CINEMA QUEERS STORA AVSLUTNINGSFEST! ?

I sann Cinema Queer-anda bjuder vi in till en storslagen avslutningsfest för att fira ut festivalen. Vi fortsätter kvällens maritima tema och kastar ankar vid Klara strand, mitt i City. Vi har bjudit in två av Stockholms mest vattentäta DJs, Iki och Vincent, som kommer navigera oss genom stormvindar och orkaner och förhoppningsvis ta oss till en säker hamn när natten går mot gryning. Botten upp!

Lördag 28 september
22:30-03:00
Blekholmen (Blekholmsterrassen 15)
GRATIS HELA KVÄLLEN
20-årsgräns