Invigning: Vingarne med livemusik!
27 September. Historiska museet, Narvavägen 13-17. Dörrarna öppnas 17.30, öppningsceremoni och filmvisning 18.30, inbjudan krävs.  

Välkommen på galavisning och nypremiär när Cinema Queer invigs på storslagna Historiska museet. Genom ett unikt samarbete mellan Cinema Queer, Svenska Filminstitutet och Cinemateket har Mauritz Stillers mytomspunna Vingarne från 1916 nyrestaurerats. Filmen är den första i filmhistorien som gestaltar hbtq-personer på vita duken och vi är oerhört stolta över att inviga den sjunde festivalen med denna film! Visningen är ett samarbete med Historiska museet/History Unfolds. Dessutom har Sara Parkman specialskrivit musik till filmen enkom för detta tillfälle och konferencier för kvällen är Yolanda Bohm!

Orkestern består av Sara Parkman, sång och fiol, Xenia Kriisin, cittra och sång, Marta Forsberg, viola och elektronik, Linnéa Olsson, cello, Juan Romero, slagverk, Susana Santos Silva, trumpet, med kostym av Hanna Westerling.


Samtal: Arkiv som aktivism
28 sep kl 16.00 , Teaterskeppet Adress: Skeppsbron 13, Skeppsbrokajen 104
Fiktionaliserade historieskildringar finns det gott om men hur tar vi tillvara på det faktiska och fysiska hbtq-arvet och hur ser vi till att hbtq-historien inte blir straightifierad? Det vill vi prata om med vår eminenta panel som alla jobbar med att bevara, arkivera och berätta om hbtq-historien. Vi har bjudit in Skeive arkiv (Norges nationalarkiv för hbtq-historia) och Staffan Hildebrand som grundat The Face of AIDS Film Archive (ett online-arkiv med mer än 600 timmars filmat material). Samtalet modereras av Dagmar Brunow, filmvetare och forskare i arkivfilm.

Efter samtalet visar vi arkivfilmseposet Queerama och möter regissören Daisy Asquith som grävt i Brittiska filminstitutets och BBC’s rika arkiv efter hbtq-juveler.

REVOLUTIONARY QUEER PORN NIGHT
Bondegatan 100 – 29e september kl 20.00-sent
I industrilokalen på Bondegatan 100 visar vi Bruce LaBruce senaste mästerverk The Misandrist och spermafyllda sci-fi filmen Fluido. Dessutom ett performance av Shu Lea Cheang, klubb och en väldigt svettig bastu. Kvällen sker i samarbete med Njutafilm som är båda filmernas svenska distributör.

Filmbiljett 75 kronor (obs gäller per film och ej till klubben)
Porrpaket 150 kr (båda filmerna + klubb)
Festivalpass gäller i mån av plats

WRESTLING OCH FEST
Filmvisning: Lördag 30/9 kl 20:30, BK Örnen, Brännkyrkagatan 74
Fest: Lördag 30/9 kl 22:00, Vuxenskolan, Bergsund strand 43

I sann wrestling-anda bjuder vi in till en specialvisning av Signature Move på anrika BK Örnen i Stockholm. Kom i din bästa wrestling-outfit och visa vad du går för, Cinema Queer ordnar världens första open-ring för queer-wrestling! Efter filmen blir det storslagen fest på Vuxenskolan i Hornstull, här bjuds på happy hour priser i baren hela kvällen och ett dansgolv med beats som kommer ground and pound you!

 


Musikal-sing-a-long-extravganzzza!
1 Oktober, Teater Lederman. 18:00 – 20 Centimeters, 20:00 – Freak Show
Vi avslutar festivalen på det mest skönsjungande vis man kan tänka sig! Kom och ta ton till spansk penis-pop, klassiska Madonna-hits och kristen homosång. I pausen spelas klassiska kampsånger på Teater Ledermans fabulösa flygel och vi bjuder in till ännu mer allsång! Så klä din stuss i bästa stass och sjung ut festivalen med oss! Köp vårt fördelaktiga musikalpaket och se bägge filmerna för bara 100 kronor!