Invigning: Weekends
Onsdagen 28 september, Riddarsalen (Munchenbryggeriet), Torkel Knutssonsgatan 2
Dörrarna öppnas 18.00, inbjudan krävs.  

Cinema Queer är tillbaka och precis som tidigare så blir invigningen något utöver det vanliga. Vi går genom eld och vatten för att ta queerfilmen nya rum och utlovar en minst sagt skönsjungande kväll. På plats på invigningen finns två av filmens sångfåglar och huvudpersoner. Missa inte att träffa dem och resten av det underbara gänget under en kväll ni sent kommer att glömma! Kvällen avslutas med en QKPF (Queer K-pop fest).

 

Cinema Queer’s Steamy Sauna Night, Sponsored by SCRUFF
Torsdagen 30 september, Stockholms Improvisationsteatern, Sigtunagatan 12
Filmstart 17.00 fest från 22.00.

Under 1980-talet var Viking Sauna en av de viktigaste mötesplatserna för män som sökte sex med andra män. Här florerade Stockholms bögliv och platsen blev tidigt känd som det stora knull-templet. Samtidigt var drevet mot homosexuella män hårt pga den ökande aidshysterin. Polisen, i en ohelig alians med DN-journalisten Peter Bratt, ägnade sig till och med åt att smygfotografera män som lämnade saunan i ett taffligt försök att registrera bögar. Det hela slutade med en uppmärksammad kartläggning i Dagens Nyheter där en rad bögar hängdes ut och vilket påskyndade att den så kallade bastuklubbslagen trädde i kraft i juli 1987. Nu 30 år senare slår vi slår vi upp dörrarna till Viking Sauna på nytt (idag Improvisationsteatern) och bjuder på djupa samtal, steamy boys och ett svettigt dansgolv. Kvällen sker i samarbete med SCRUFF.

Kvällens program:
17.30 Chemsex med efterföljande samtal
20.00 Steamy boys, kortfilmspaket
22.00 Fest med Rasuul

 

Let’s get wet, wet, wet – lesbisk film på badhus
Fredagen 31 september, Elements Spa, Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98
Insläpp 20.30

Som en hyllning till vattnets ständiga återkomst i den lesbiska filmen bjuder vi in till en exklusiv specialvisning på Elements Spa, Clarion Hotel Stockholm. Packa ner badkläderna eller kom naken och se film i Clarions fantastiska infinity pool. Kyl ner dig i upplevelseduschen eller hetta till det örtbastun mellan filmerna. Programmet är specialcurerat för kvällen och kommer bara visas en gång, bland filmerna finner vi allt från klassiker som Selma & Sofie till en av de just nu mest omtalade lesbiska kortfilmerna La Ducha och festivalfavoriten Fresh Fruit. Allt i ett minst sagt plaskvått program (se mer på sid.). Mousserande vin finnes till specialpris i baren!

UNDER THE BRIDGE – Konstfilm i natten
Lördag 1 oktober, Brofästet Sankt Eriksbron, Kungsholms Strand 125-127
Filmstart 21.00 

Gör oss sällskap under Sankt Eriksbron för ett svartvitt möte i natten. Vi presenterar fyra poetiska konstfilmer om livet, döden och den ödesmättade vardagen. Nakna kroppar, moderskärlek och Virginia Woolf är några av ingredienser i detta existentiella filmprogram.

Avslutningsfest!
Nivå 22, Fridhemsgatan 17, Fri entre (Egen ingång på baksidan av byggnaden till terassen), 21.00 – 01.00. 

Cinema Queer gästar Fridhems-klassikern Nivå 22 och bjuder in till en storslagen avslutningsfest. Efter konstfilmen under bron är det hit vi vallfärdar för att dansa och fira att ännu en storslagen festival snart är till ända. Billiga priser i baren och härliga DJs utlovas.

 


Poesisalong; Women and the Word
Söndag 2 oktober, Teater Lederman, 22.00-00.00

Cinema Queers avslutningsfilm är i år The Revival: Women and the Word. Direkt efter filmen är vi enormt stolta över att presentera en afton som hyllar poeten och poesin. Hedersgäst är huvudperson och grundare av The Revival Yaani Supreme som kommer framföra några av sina dikter! Även de svenska stjärnorna Judith Kiros och Yolanda Bohm samt några ytterligare än så länge hemliga poeter kommer uppträda under kvällen. Kom och runda av din festivalhelg med oss, ta ett glas vin, sjunk ner i våra röda plyschfotöljer och värm upp fingrarna för det knäppinferno som våra förtjänar!