Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Cinema Queer Trashy X-mas 21/12, 16:00-00:00

Rålambsvägen 17, våning 22.

Welcome to a night of unapologetically trashy Christmas cheer at Cinemaqueer– where we’re turning the shortest day of the year into the longest night of cinematic delight, featuring films from the 80’s, 90’s and 2000’s!

For us, trashy is never a bad thing, quite the contrary! All things weird, disgustingly, subversive and unsellable is just what you need to brighten up a long, dark winter. Under our trash umbrella, we’ve chosen to include everything from cheesy lesbian genital humor in Fun With a Sausage, delicate and atmospheric avant-garde art film in Aurore, and experimental trance chaos in the form of MOMMY ON DRUGS.

Join us for an evening of diving headfirst into a whirlwind of low-res B-movies, underground, avant-garde wonders, and deliciously trashy DIY queer films.

Välkommen till en kväll med kompromisslöst trashig julstämning på Våning 22 – där vi förvandlar årets kortaste dag till den längsta natten av smaskiga queerrullar!

För oss är trashy inget negativt, tvärtom! Det som är konstigt, äckligt, subversivt och osäljbart är precis vad man behöver för att pigga upp en lång, mörk vinter. Under vårt trashparaply har vi valt att inkludera allt från cheesy lesbisk könshumor i Fun With a Sausage, finstämd och atmosfärisk avantgardekonstfilm i Aurore, och experimentellt transkaos i form av MOMMY ON DRUGS.

Följ med på en kväll där vi kastar oss huvudstupa in i en virvelvind av lågupplösta B-filmer, underground, avantgardistiska underverk och läckert trashy DIY-queerfilmer.

1980/1990/2000 programmen är curerade av Juno Frisk.

16:00 Dörrarna öppnas, program 1-4 visas I de olika rummen. Bar Cinema Queer öppnar!
17:30 Program 1-4 visas
19:30 Program 1-4 visas
21:30 Sista visningen av programmen
00:00 Bar Cinema Queer stänger

1980
83 min
Låt oss likt Alice i Underlandet dyka ner i kaninhålet och starta vår resa genom trashen. Hand i hand i med Rupaul, råttägande skejtare och vänsterhänta lesbiska blir vårt första filmprogram ett äventyr du sent kommer glömma.

Fun With a Sausage
Ingrid Wilhite, 1984, 16 min
En välplacerad kielbasa väcker komisk förvirring i denna lekfulla parodi.

John Sex: The True Story
Tom Rubnitz, 1983, 4 min
A profile of the East Village personality John Sex.

Pickle Surprise
Tom Rubnitz, 1989 2 min
En parodi med bland annat RuPaul, Sister Dimension och The Lady Bunny.

Wigstock: The Movie
Tom Rubnitz, 1987 20 min
Originaldokumentären om Wigstock-festivalen. En dag fylld av fred, kärlek och peruker…

Skate Witches
Danny Plotnick, 1986, 2 min
En glimt av en trio av tuffa, råttägande kvinnliga skateboardåkare som terroriserar pojkar som vågar tävla med dem på deras gräsmatta.

Aurore
Marc Hurtado, 1989, 20 min
För att beskriva händelserna som sprider sig i Aurore, i Royaume och i Bleu, måste man fortfarande hitta lämpliga verktyg; Hittills har det inte sagts eller gjorts mycket om en film som helt specifikt handlar om bilden själv som sensation.

1990
100 min
När 90-talet knackar på så är det en livs levande Bull Dyke som slår upp dörren. Det blir erotiska fiskar, efterrätt serverad av Lady Bunny och årtiondets mest storslagna lipsync.

A Day in the Life of a Bull-dyke
Lorri Millan, Shawna Dempsey, 1995, 10 min
A Day in the Life of a Bull-Dyke är fylld av all den glädje, smärta och ambivalens var och en av oss upplever när vi förhandlar om en marginaliserad identitet.

Strawberry shortcut
Tom Rubnitz, 1990, 1 min
Har du en fest och är sugen på en efterrätt? ”Lady” Bunny har bara receptet: kombinera en munk, Cherry 7-Up, gelé, jordgubbar och vispad topping.

Swamp
Abigail Child,1991, 35 min
I Swamp är det såpaestetiken som styr. Kusliga intriger, hotad moral och ändlösa svek. Swamp är lika delar fartfylld action och aggressivt läckra videoeffekter

What I Did Last Summer
Charles Atlas, 1991, 12 min
De tre korta verken i den här samlingen hyllar nattlivet i centrala New York i början av 1990-talet. Butchers’ Vogue ligger på New Yorks Meat Market och här finns den trendiga servitören, servitrisen och två prostituerade på flykt och en polis.

A Spy
Suzie Silver, 1992, 4 min
A Spy: Hester Reeve Does The Doors är en gender-bending och tankeväckande blandning av ren visuell njutning med humoristiska och oroande underströmmar. En manifestation av Jesus i fält av pulserande regnbågar, amöbaformer och B-filmsflickor i svarta trosor.

Sex Fish
Shu Lea Cheang,1993, 6 min
En erotisk lesbisk video som involverar simning uppströms, kvinnlig kraft och fiskkärlek. Gjord som ett samarbete under namnet E.T. (Ela Troyano) Baby (Jane Castle) Maniac (Cheang).

Can I Be Your Bratwurst, Please?
Rosa von Praunheim, 1999, 30 min
Den legendariska porrstjärnan Jeff Stryker spelar en främling från Mellanvästern som anländer till Hollywood, hyr ett motellrum och blir ägarens, hans mammas och alla andra gästers stora fantasi.

2000
88 min
Ett nytt millennium har inletts och det doftar Polo Sport. Så på med vandringskängorna och låt oss ta er med er ut på tur.

Eitr
Fateema Al-Hamaydeh Miller, 2023, 15 min
En arabisk parfymförsäljare i grossistledet försöker maskera sin identitet med överdrivna mängder Polo Sport parfym. Men när en charmig kund kommer in i butiken så omkullkastas allt.

Bros Before
Henry Hanson, 2022, 19 min
Billy och Elijah är två polare som bara råkar njuta av att runka ihop – på ett straight sätt. Men när Billy börjar dejta en kvinna måste Elijah komma över sina känslor för Billy och sin egen spirande homosexualitet.

Lesbian National Parks and Services: A Force of Nature,
Lorri Millan, Shawna Dempsey, 2002, 9 min
Lesbian National Parks and Services grundades 1997 för att infoga en lesbisk närvaro i landskapet. I full uniform som Lesbian Rangers patrullerar Shawna Dempsey och Lorri Millan parker och utmanar allmänhetens idéer om turism, rekreation och den ”naturliga” miljön.

Mommy On Drugs
David Leo, 2023, 9 min
En kvinna med missbruk av aborter kämpar för att få pengarna att räcka till inför nästa fix.

Skate Bitches
Samuel Shanahoy,2012, 16 min
Skate Bitches är en kort DIY-film inspirerad av Danny Plotnick-filmen Skate Witches från 1986.

Secret Santa Sex Party
63 min
Todd Verow ä ren av queervärldens mest produktiva regissörer och producenter. Här har vi valt ut sju av hans filmer, många har aldrig tidigare visats i Sverige. Allt från sexiga jultomtar och Mike Pence till det ökanda böghotellet Belvedere hittar vi i Verows underbara fantasi.

Secret Santa Sex Party
Todd Verow, Charles Lum, 2017, 12 min
En grupp äldre homosexuella män träffas varje månad för sällskap, kamratskap och sex.

I have Mike Pence’s dick in a pickle jar. Want to see it?
Todd Verow, 2019, 5 min
Medan han cruisar för sex har en homosexuell man en gång i livet chansen att rätta till några senaste politiska fel och göra Amerika fantastiskt igen.

use. destroy. Repeat
Todd Verow, 2010, 10 min
I Paris cruisar X (Judy Minx) på Tuilerierna för sex. X hooks up med Y (*JAMES) men har de träffats förut? Kommer de att träffas igen? En lesbisk version av CRUISING filmad på den ökända homosexuella manliga cruisingplatsen i Jardin des Tuileries framför Louvren i Paris.

V Is for Violet, 1989, Todd Verow, 15 min
V IS FOR VIOLET, är berättelsen om en ung man som dör i aids och en skådespelerska som heter Violet kanske samma person.

The Death of Dottie Love
Todd Verow, Todd Verow, 7 min

Baserad på de sanna berättelserna om 3 personer som mördades i Bangor, Maine på 1980-talet. Inspirerad av Stephen Kings DET.

The Flesh Is Willing
Todd Verow 1990, 10 min
En experimentell kortfilm av Todd Verow om ett olyckligt bekvämlighetsäktenskap mellan en homosexuell man och en lesbisk som längtar efter köttets nöjen med andra män och kvinnor.

Last Year at Belvedere
Todd Verow, 2023, 4 min
Två homosexuella män försöker komma ihåg om de hade träffats tidigare när de tillbringar sommaren på Fire Island.