Rum 13

Young Love

Vi minns alla den första kärleken. De första darrande försöken till att få kontakt, de osäkra trevande blickarna, svettiga handflator och stammande konversationer. Kanske blev det en första kyss? Eller ett brutalt avvisande? I detta program har vi samlat kärleksförklaringar från hela världen. Vem känner du igen dig mest i? 

Take Me to Prom 
Andrew Moir / 2019 / Kanada / 19 min
Hjärtevärmande intervjuer med queers i åldrarna 17 till 88 om hur samhället förändrats med utgångspunkt i skolbalen. Denna milstolpe som är så viktig inom den amerikanska traditionen är ofta vara traumatiskt minne för många hbtq+-personer. Här blandas personliga berättelser med en historieskrivning som sträcker sig över 70 år.

My Brother is a Mermaid
Alfie Dale / 2019 / Storbritannien / 20 min
My Brother is a Mermaid berättar om en ickebinär tonårings upplevelser, sett genom ögonen på en 7årig lillebror. Filmen som utspelar sig i en isolerad kuststad blandar socialrealism med sagomagi för att skildra hur ett barns oskyldiga och villkorslösa kärlek kan vara ett kraftfullt verktyg för skapa godhet.

Leo and Alex
Eva Libertad & Nuria Muñoz / 2020 / Spanien / 7 min
Alex vaknar bakis efter en vild festkväll. Bredvid henne ligger Leo, hennes rumskompis men det är inte första gången de vaknar upp i samma säng. Ska de äntligen våga erkänna för varandra att de är mer än bara vänner?

Dungarees
Abel Rubinstein / 2020 / USA / 5 min
Blake, trans och Cane, cis, hänger och spelar TV-spel och pratar om sina problem. Det här är deras kärlekshistoria.

The Distance Between Us and the Sky
Vasilis Kekatos / 2019 / Grekland / 9 min
Vid en öde bensinstation på den Grekiska vischan träffas två främlingar. Den ena har stannat för att tanka sin motorcykel, den andra har bara fastnat. Utan pengar och möjlighet att ta sig vidare försöker han desperat erbjuda den andra någonting för att minska avståndet dem emellan.

Baby Dyke
Tone Ottilie / 2020 / Danmark / 20 min
Frede följer med sin storasyster på en fest med förhoppningen att vinna tillbaka sitt ex hjärta. Stämplad som sin syrras ”babydyke” är allt hon kan göra att gilla läget, tuffa till sig och hålla huvudet kallt. Frede pendlar mellan känslor; kärlek. vrede och frustration. I denna hyllade kortfilm skildras med stor precision svårigheterna i att navigera mellan våran egen längtan och andras förväntningar. Speciellt som ung babydyke.

Pompeii
Marco Alessi / 2020 / Storbrittanien / 9 min
Tam sätter sig på första tuben hem efter en intensiv utekväll. Han känner sig ensam och förvirrad och kopplar in sina hörlurar för att återuppleva kvällen genom sina insta-stories.

  

VINCENT DURAUD

Vincent Duraud (powervacuum) är en multidiciplinär konstnär och DJ, vars arbete ofta kretsar kring referensförskjutningar, samhörighet och det utrymme som skapas av våra levda erfarenheter. Vincent Duraud har varit verksam i London, Paris och Stockholm och är en del av queer art & club kollektivet ‘fake daughter’.