Rum 17

Bleach presents: Teenage Apocalyps 

4.5 kvadratmeter total och fullständigt apokalyps serveras av Bleach. Gregg Arakis tre kultförklarade filmer Totally F***ed Up, The Doom Generation och Nowhere visas i loop.

Teen Apocolypse Trilogy är Gregg Arakis skrupelfria svar på alla de Aaron Spelling-såpor som dominerade ungdomskulturen i början av 90-talet. I de stjärnspäckade filmerna syns 1990-talets populäraste tonårsidoler – eller vad sägs om Ryan Phillippe, Christina Applegate, Heather Graham, Denise Richards och Shannen Doherty.

Totally F***ed Up, 78 min 1993
En grupp homosexuella i L.A. blir förföljda av nazister och deras älskare är otrogna. En av dem heter Andy och han funderar på att begå självmord, han beskriver sitt liv som ’totally fucked up’.

The Doom Generation, 83 min, 1995
Kärleksparet Jordan och Amy plockar upp den mystiske liftaren Xavier som är ung, snygg och helt jävla vansinnig. Med hög fart ger sig trion iväg genom ett gudsförgätet Amerika befolkat av galna ex-pojkvänner och nynazister.

Nowhere, 82 min, 1997
Millennieskiftet närmar sig och känslan av Jordens undergång ryms i avgaserna – ett töcken som bäst klaras upp med sex och droger. Åtminstone för Dark Smith och hans löst sammansatta kompisgäng bestående av figurerna Cowboy, Lucifer, Zero och Dingbat. Under ett dimmigt dygn upplever de utanförskap och sexuell ambivalens i ett Los Angeles hemsökt av utomjordingar och hallucinogena trippar.