Ny svensk queerfilm! 

Tisdag 5 okt kl. 17:30, M/S Borgila Södermälarstrand kajplats 16 

Cycle One
Serge Garcia / Sverige / 2021 / 10 min
En flanör strosar runt på Stockholms gator samtidigt som en meditativ text bjuder in till reflektioner kring vår existens. Cycle One är en filmisk adaption av den mytomspunna romanen The Interrogative Mood av Padgett Powell som består enbart av frågor. Och just frågor väcker också denna film, frågor om moral, social medvetenhet, libido och rädsla. Starring Rufus Backman Ossandón som Chica de la calle!

Space is Quite a Lot of Things
August Joensalo / Sverige / 2021 / 11.30 min
Nyfikenheten inför en värld utan genus tar oss på en resa fylld med maneter och discodans. En trygg plats där fyra transpersoner kan utbyta erfarenheter om hur (om ens alls) de relaterar till sitt egna genus, hur de föreställer sig en queer utopi och hur man finner lugnet i oändligheten.

Sugar Oil Pine Water
Tove Pils / Sweden / 2021 / 14 min
En grupp queers i norra Sverige har samlats för att genomföra den lesbiska odysséens ritual. Förenade av queera erfarenheterna, drömmar och relationen till norr. För att begär spelar roll. För att plats definierar. En hyllning till de som gått före, som går bredvid, som håller oss om ryggen. De som möjliggjort och möjliggör att vi kan leva våra liv. 

Tallbarr för den vilda frihetslängtan inom oss
Oljan för det queera begäret
Sockret för vänskapen
Vattnet för att vi alla hör samman.
Denna ritual för att vi behöver ta hand om varandra

Avsked
Maria Åkesson / Sverige / 2021 / 5 min
Agnes, en äldre kvinna, släpar på en tung väska efter sig genom stad och mark, från tidig morgon till skymning. Hon kommer till slut fram till en glänta där hon stannar upp för att gå vidare. En varm berättelse om livets enklaste och svåraste fenomen, att ta avsked. Om att vara klar med livet och att följa sitt hjärta, bokstavligt talat.

Death is my pronoun
Zafira Vrba Woodski / Sverige / 2021 / 14 min

Att vara trans är på liv och död.
Trots det har jag aldrig mött en transperson som är rädd för döden.
Death is my pronoun tar oss på en resa genom 1600-talets häxprocesser till idag och låter oss glänta på dörren till framtiden.

Nattåget
Jerry Carlsson/ Sverige / 2020 / 15 min

Oskar är på nattåget på väg hem efter en intervju i Stockholm och har en lång natt framför sig. Han får ögonkontakt med Ahmad och känner för första gången att han ser någon som känner samma önskan som han.