Age is just a number

Torsdag 6 Oktober kl. 17.00 – 00.00, Kartrummet, Färjeterminalen

50 is the new 30? Snarare 80 är det nya…. nej vi lämnar ålderismen bakom oss och bjuder på ett kortfilmspaket som hyllar och berättar historier om lite äldre queers. Från att hitta kärlek i Ukrainska kontaktannonser till att falla handlöst för sin barberare.

The Wonderful Years

Svitlana Shymko & Galina Yarmanova / Ukraina / 2018 / 8 min

The Wonderful Years lyfter fram queera kvinnors liv i Ukraina innan Sovjetunionens fall. Genom arkivmaterial och intervjuer målas en bortglömd bild av Ukrainas historia upp.

My Mother’s Girlfriend

Arun Fulara / Indien / 2021 / 15 min

Renuka och Sadiya är två mogna arbetarklasskvinnor. De är hals över huvud förälskade i varandra och de beger sig till stranden för att fira Renukas födelsedag. Där, får Renukas son Mangesh syn på dem och två världar kolliderar.

Sunday

Arun Fulara / Indien / 2020 / 10 min

Varje vecka beger sig Kamble till kvarterets barberare, och en slätrakad kind är inte det enda som lockar honom dit. Vad han verkligen längtar efter är den fysiska närvaron av Jaan, den unga snygga barberaren som han är förälskad i.

Two-Spirit

Mónica Taboada-Tapia / Colombia / 2021 / 15 min

Som two-spirited transkvinna är det få som förstår Georgina i hennes hemby, ett litet urbefolkningssamhälle i Colombia. Hon tar sin tillflykt till öknen, men där är det ensamt och knapert. Gång på gång tvingas hon tillbaka till byn där hon möter sina förtryckare med orden “ jag har bara kärlek”.

In Heaven

Manuel Gomar / Spanien / 2022 / 13 min

Julia är inte en lycklig kvinna. Äntligen tar hon ett viktigt beslut för att förändra sitt liv.

Mindanao

Borja Soler / Spanien / 2021 / 17 min

Marisol, borgmästaren i en liten stad på den Spanska solkusten, spenderar sina sista timmar i livet omgiven av sin innersta krets. En sista fest med de som står henne närmast; det politiska partiets högra hand, affärsmannen som hon byggt sitt imperium tillsammans med, den lite korkade sekreteraren samt en spanska folksångerska och hennes stora kärlek, Amparo.