Fiskedansen

Lördag 8 oktober, kl 01.00, Färjeterminalen, Stadshamnen 26

The cosy boi slut team” presenterar interaktiv queer healing aerobics med danser från ”Fiskedansen & andra kosmiska bekännelser

Under festen på Färjeterminalen klockan 01:00  dansar vi tillsammans och värmer upp dansgolvet.

Koreograf: Sindri Runudde.

Dans: Marvil Iglesias & Sindri Runudde.

”Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser” är ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser. 

Föreställningen är en hyllning till rörelse som bejakar dansens närande potential i metaforiska bekännelser fulla av fabulösitet. Med kraft från radikal pedagogik arbetar Sindri Runudde utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans. 

Sindri Runudde arbetar med flera format parallellt, utifrån frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den. I en till en möten ordinerar Sindri olika danser som botemedel mot specifika åkommor. Ett annat format är ett medverkande workoutprogram, och här presenteras scenproduktionen. Tillsammans formar de “Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser”. 

Under Cinema Queer presenteras en del av verket under lördagskvällens fest.