L’Après-midi D’une Faune

Söndag 9 oktober, kl 15.30, Färjeterminalen, Stadshamnen 26

 L’Après-midi D’une Faune är ett solo för dansaren Mandi Tiukkanen av koreografen Dinis Machado med originalsoundtrack av Godill.

 I den här dansen undersöker de och ställer frågor om en butch-femininitet som skulle finnas i Machados kropp, oftast misstolkad som en manlig manifestation. De går vilse i denna koreografiska och intima labyrint där sökandet efter det feminina också innebär den fysiska omöjligheten att definiera det. Den här dansen utspelar sig där Mandi lånar ut sin kropp för att materialisera Machados transfeminina subjektivitet, och Machado i sin tur bygger ett rum för Mandis kropp, ett feminint som sällan föreställts och materialiserats i den samtida dansens historia och stadier.

 L’Après-midi D’une Faune behandlar en kvinnlighet som överstiger individuella kroppar, som en kollektiv och social könsupplevelse som sker mellan kroppar och på de platser där de korsas och möts, i sättet de ifrågasätter och aktiverar varandra. Om hur vi kan erbjuda platser där andra kan få bli till närmare hur de föreställer sig själva.

 Godills musik varken vägleder eller följer denna Faune, utan ackompanjerar henne snarare medan hon dagdrömmer, som en syster eller en besvärjelse för promenaden i denna älvlika fotgängares dans.

 L’Après-midi D’une Faune handlar också om intimiteten i den feminina mångfalden av de tre kroppar som skapade den. Det handlar om att hävda platsen för denna pastorala eftermiddag och för dess subjektivitet, för dess drift, självutlevda sexualitet och autonomi. Det är ockupationen av ”ett eget rum”.

 L’Après-midi D’une Faune handlar om en transupplevelse lika konkret som andlig.