Double the trouble: Twice the Fun – Pratibha Parmar

Onsdag 4 oktober/ 21.00 / Misschiefs, Norra Stationsgatan 61

Cinema Queer presenterar stolt ett retrospekt av brittiska regissören, aktivisten och författaren Pratibha Parmar. Flerfaldig prisbelönta Parmar har med sin konst outtröttligt kämpat mot förtryck, diskriminering och rasism. Här presenterar vi ett retrospekt med tre av hennes filmer från 1990-talet.

Khush

Pratibha Parmar /  Storbritannien / 1991 /  26 min /  engelska ingen text 

Khusu betyder extatisk njutning på urdu och för de sydasiatiska queersen i Prathiba Parmars kortdukementär blir det ett sätt att uttrycka sin åtrå, sina erotiska drömmar och sin sensualitet. Vacker, intelligent och fylld av humor.

Double the Trouble, but Twice the Fun

Pratibha Parmar / Storbritannien / 1992 /  24 min / engelska ingen text

Funkisqueers lyser fortfarande med sin frånvaro i populärkulturen, sällan dyker personer med funktionsvariationer upp och 1992 lös de helt med sin frånvaro. Double the Trouble, Twice the Fun var revolutionerande i sätt att med humor berätta historier som krossade fördomar om sexualitet, åtrå och lust. 

Jodie: An Icon

Pratibha Parmar / Storbritannien / 1996, 25 mi /  engelska ingen text

 ”Om jag var Hannibal Lecter så skulle det vara hennes lever jag skulle äta” så uttrycker sig ett av Jodie Fosters mest hängivna fans och sätter ord på den ikonstatus stjärnan har bland sina lesbiska fans. Följ med bland look-a-likes, Fosters och idoldyrkan i detta minst sagt fartfyllda montage av Jodie.