Filmer

Långfilmer

Alice Junior

Gil Baroni / 2019 / Brasilien / 87 min

Alice Júnior är en av Brasiliens hetaste unga YouTube-stjärnor. Hon är en tuff kärlekstörstande transtjej som inte ber om ursäkt om något till någon. I början av filmen lever hon ett till synes harmoniskt liv i den vibranta staden Recife där hennes största bekymmer är att försöka  bli kysst för första gången. Men säg den lycka som varar för evigt? En dag berättar pappa Jean att familjen måste flytta till en konservativ småstad med en katolsk skola som enda alternativ. Alice måste förbereda sig ett helt nytt klimat fyllt av fördomar, diskriminering och ignorans. Med sin oemotståndliga personlighet och vassa tunga vägrar Alice låta sig kuvas. En efter en omvänder hon sin klasskamrater och börjar bygga ett community fyllt av kärlek och vänskap. Och kanske är hennes dröm om den första kyssen inte allt för långt borta…    

Visas som invigningsfilm 5 okt kl 18.00 och 21.00
samt 7 okt kl 18.00 enbart för ungdomar under 18

Bloodsisters: Leather, Dykes And Sadomasochism 

Michelle Handelman / 1995 / USA / 65 min

Läderflator, machofemmes och butch bottoms. BloodSisters är ett visuellt uppslagsverk över San Franciscos diversiva queer-läderscen under 90-talet. Filmen blev en omedelbar klassiker genom att krossa fördomar kring kön och sexuelitet och skapa ramaskri i konservativa kretsar. Nu 25 år senare vill vi hylla denna banbrytande film och dess regissör Michelle Handelman genom en intim installation i ett av hotellets rum. Presenteras i samarbete med Wish. 

Visas i rum nr 18 samt lördag 10 okt 03.00 i biografen

Blue

Derek Jarman / 1993 / USA / 65 min

Blue hade premiär 1993, fyra månader innan Jarman gick bort i AIDS-relaterade komplikationer. Komplikationerna hade redan sen tidiagre gjort Jarman nästan blind och tillät honom bara se nyanser av blått. Filmen var Jarmans sista bidrag till filmhistorien och består av en enda blå ruta (RGB 0, 47, 167, CMYK 100, 72, 0, 35). Färgen fyller filmduken som bakgrund till Jarmans och några av hans trognaste samarbetspartners samtal om hans liv och vision.

Visas i rum nr 20.

Cocoon

Leonie Krippendorff / 2020 / Tyskland / 95 min

Berlin-Kreuzberg är Noras mikrokosmos. Nora, den tysta observatören hänger alltid med: på fester, i skolan, vid poolen, på hustaken och i lägenheterna. Nora driver runt de identiska bostadshusen med sin storasyster och hennes vänner och bevittnar händelser förstärkta av sommarsolen. Tjejer som vill vara smala och snygga och killar som provocerar. Men Nora har sitt eget sätt att se på världen, och när hon träffar Romy inser hon varför. Cocoon lyckas på ett trovärdigt sätt fånga den där viktiga identitetsskapande sommaren och tar huvudpersonens perspektiv när allt och samtidigt ingenting förändras.

Dry wind

 Daniel Nolasco, 2020, 110 min, Brasilien

I juli drar den torra vinden in över Goiás i södra Brasilien och med det vansinnet. För Sandro betyder det att hans monotona vardag tvärt avbryts. Det som tidigare varit ett inrutat liv med arbete, besök i den lokala poolen, mer eller mindre anonyma knull i skogen och ett rogivande kvällspussel byts nu ut mot intriger och våldsam svartsjuka. Daniel Nolasco vars film Mr Leather visades på Cinema Queer förra året tar återigen oss med till ett Tom of Finland osande Brasilien där neonet alltid lyser och männen aldrig är speciellt påklädda.  

Visas 8 okt kl 14.00 (riskgruppsvisning) och 20.45

Gayracula

Roger Earl, 1983, USA, 83 min

Greve Drac är tillbaka och den här gången greppar han efter mer än bara nackar. Tillsammans med Count Gaylord och hans betjänt Boris drar de fram genom Los Angeles gator för att hitta de hunkigaste unga männen att ta med tillbaka till sin krypta. Men de är inte de enda som är på jakt efter unga vackra kroppar.  Även grevens fiender Marquis de Pint och Marquis de Suede är på jakt och snart skyler ingen av dem några som helst medel. Gaydracula är en pre-Aids orgie i nakna män, blod och spetsiga pålar. Kom och upplev detta drypande drama i vår egen krypta!

Visas i rum nr 22 samt som midnight madness-visning 9 okt (natten till lördag)  kl 03.00  

The Hunger

Tony Scott, 1983, 97 min

Den egyptiska vampyren Lady Miriam lever på blodet från sina älskare och älskarinnor. I gengäld ger hon dem evigt liv, så länge hon har nytta av dem. John Blaylock  är en av dem som Lady Miriam tröttnat på, vilket betyder att hans liv är slut inom 24 timmar. Desperat söker han hjälp hos den berömda Dr. Sarah Roberts  som först inte alls tror på Johns vampyrhistoria. Men hennes nyfikenhet gör att hon kontaktar Lady Miriam. En kontakt som får ödesdigra konsekvenser? I denna stjärnspäckade 80-talsklassiker ser vi franska storstjärnan Catherine Deneuve glänsa tillsammans med David Bowie och Susan Sarandon. Filmen visas i vår egen vampyrgrotta – vågar du komma in?

 

Visas i rum nr 22 samt som midnight madness-visning 9 okt (natten till lördag) kl 01.00

Keyboard Fantasies

Posy Dixon / 2019 / UK / 63 min

1986: besatt av sci-fi och boende i nära nog isolering skriver Glenn Copeland det mytomspunna albumet Keyboard Fantasies som han på egen hand ger ut på kassettband. Bandet innehåller 7 låtar av en ny typ av folk-elektronisk hybrid musik, ett sound han skapat långt före sin tid. 

Tre decennium senare börjar Glenn Copeland få e-mail från människor världen över som tackar honom för hans musik. Det visar sig att en japansk musiksamlare har hitta Keyboard Fantasies i en second-hand-butik och gett ut den på nytt. Äntligen har musiken nått den publik den förtjänar och ett nytt kapitel som turnerande världsstjärna startas i Copelands liv.     

I Keyboard Fantasies har du chansen att lära känna en nygammal artist, vars musik och persona bjuder på insikter och visdom. Vi hoppas att du blir lika förälskade i Glenn Copeland som vi.  

Visas 7 okt kl 14.00 (riskgruppsvisning) och 21.00

Monsoon

Hong Khaou / 2020 / UK / 85 min

Kit återvänder till Saigon för första gången sedan flykten från Vietnam till Storbritannien som barn. Han söker efter en plats att sprida sina föräldrars aska och leds motvilligt in på en personlig resa som kommer att föra honom närmare sina rötter och det land familjen en gång flydde ifrån. Kit har sedan länge förlorat sitt modersmål men genom barndomsvänner och familjens bekanta börjar han åter lära känna sina föräldrar. Han lär också känna Lewis, en amerikan som är i Vietnam av helt andra skäl. I sina olikheter finner de en gemensam sårbarhet och en stark kärlek börjar växa fram.

Visas: Sön 11 okt kl 20.30 

Naz & Maalik

Jay Dockendorf / 2015 / USA / 90 min

Under en vanlig fredagseftermiddag träffar vi Naz och Maalik när de säljer lotter och parfym i ett gathörn i Brooklyn. De är bästa vänner och oskiljaktiga. De går i skolan tillsammans, de skolkar tillsammans och de besöker moskén tillsammans. De upplever också NYCs påtagliga islamofobi och blir trakasserade av polisen som begränsar deras rörelse i staden. Naz & Maalik är en kärlekshistoria som samtidigt skildrar verkligheten för många muslimer i dagens USA. Med sin debutfilm har regissören gjort en vacker och ömsint skildring av ungdomskärlek.

Visas 6 okt kl 18.00

Rafiki 

Wanuri Kahiu / 2018 / Kenya / 83 min

Kena och Ziki lever väldigt olika liv i Nairobi. Kena jobbar i hennes pappas butik och väntar  att påbörja sina studier inom sjukvården medan Ziki spenderar sina dagar med att umgås med kompisar och hitta på dansrutiner. Deras världar kolliderar då deras pappor blir politiska rivaler i lokalvalet samtidigt som tjejerna dras till varandra. Attraktionen växer snabbt och de försöker finna sätt att vara tillsammans trots grannskapets dömande blick. 

Visas 10 okt kl 12.00

Rurangi

Max Currie, 2020, 96 min, Nya Zeeland

Efter tio år i Auckland återvänder Caz till sin hemby Rurangi, platsen som han trodde att han lämnat för alltid. Men byn han växte upp i är inte den han lämnade och den han var då finns inte längre. Och nu ställs Caz inför valet att stanna kvar och möta den pappan han för länge sen förlorat kontakten med, vännerna som tyckte han svek och sina egna deomer. Frågan är om det är värt att stanna och kämpa eller att en gång för alla lämna sitt förflutna bakom sig. Med enorm värme och en stor portion humor är Rurangi en hyllning till det Nya Zeeländska transcomunityt och Māori kulturen.

Visas 11 okt kl 18.00

Song Lang

Leon Le / 2019 / Vietnam / 90 min

Med 80-talets Saigon som kuliss berättar Song Lang en oväntad kärlekshistoria i noirliknande gangstermiljö. Dung är en hårdkokt skuldindrivare åt maffian med order att inte sky några medel förrän skulden är återgäldad. Linh Phung är en karismatisk ung vokalist och stjärnan i ett traditionellt vietnamesiskt operakompani på branten till finansiell bankrutt. När Dung besöker kompaniet möts de båda männens vägar och ljuv musik uppstår. En öm vänskap utvecklas och Dung börjar snart försöker hjälpa det utblottade kompaniet att undgå sitt öde. 

Likt en traditionell vietnamesisk folkopera när även denna historia sopranoliknande höjder. Kommer Linh Phung kunna fortsätta sjung om operan tvingas stäng? Kommer Dung kunna stoppa den ondskefulla maffian? Och kommer de båda männen få varandra tillslut?   

Visas 10 okt kl 17.45

The Strong Ones 

Damon Cardasis / 2017 / USA

Södra Chiles landskap förför med sina fjordar och berg som dyker rakt ner i Stilla havet. Hit återvänder Lucas till sin hemby för att träffa sin syster. Han är där för att ta farväl inför en längre vistelse i Kanada och har ett ambivalent förhållande till människorna i byn. Det han minst väntat sig är att bli förälskad. Mötet med den bildsköna fiskaren Antonio är först inte så allvarligt, men deras sexuella uppriktighet skapar en kraftfull passion som de inte kan värja sig ifrån. Zúñiga berättar vackert om uppriktig kärlek som inte ber om ursäkt.

Visas 10 okt 20.30

Vi Två (Deux)

Filippo Meneghetti / Frankrike, Belgien, Luxemburg / 2019

Pensionärerna Nina och Madeleine har varit hemligt förälskade i årtionden. Ur alla andras synvinkel, inklusive Madeleines vuxna barn, är de helt enkelt grannar som båda råkar bo i våningarna högst upp i huset. De kommer och går mellan sina vardera lägenheter och delar ömt vardagens små ögonblick med varandra. Ända till den dag deras relation vänds upp och ner av en oväntad händelse som får Madeleines dotter att sakta inse sanningen. 

Visas 6 okt kl 14.00 (riskgruppsvisning) och 11 okt kl 12.00

Filmpaket

Alli Logout

Visas 7 okt i biografen kl 20:15 samt rullande i rum 5

Lucid Noon, Sunset Blush, USA, 2015, 32 min

17-åriga bb-gay Micha har precis flyttat in i The Palace – en källare full av queer femme Dominatrix, älskare och missfits. De är vackra, bekymmerslösa och lika unga som natten.

Black Silk stockings, musikvideo 3 minuter

This is a statement

Recorded statement from the artist

Best of Brazil 

Visas 6 – 8 okt i rum 7 samt 9 okt kl 22.30 i biografen

Här presenterar vi de mest intressanta kortfilmerna från Brasilien de senaste året, från cosy cowboys till rappa MCs. 

BEFORE IT´S TOO LATE
Leandro Goddinho / 2020 / Brasilien / 15 min
En känd country-duo isolerar sig själva i ett hotellrum samma kväll som Brasiliens nya homofoba president tillträder sitt ämbete. Med en delad oro inför framtiden blir deras sanna känslor för varandra omöjliga att dölja.

MAMBA NEGRA – The Sound and The Fury of São Paulo
Alessio Ortu / 2020 / Brasilien / 15 min
I denna dokumentär får ni en inblick i São Paulos alternativa undergroundscen och det starka sociala motstånd som den queerfeministiska rörelsen bär med sig.
.
Criolo – Etérea (dokumentär och musikvideo)
Se musikvideon som slagit ner som en bomb i Brasilien, och bakomfilmen om hur den blev gjord!

Motta
Nish Gera / 2020 / Brasilien / 16 min
En stilistisk dokumentär om blomsterbondage och konstnären Fabio da Motta.

MC Jess
Julia Araujo / 2020 / Brasilien 17 min
Jessica måste dagligen möta fördomar, både som lesbisk och arberarklass. Genom spoken word uttrycker hon sina känslor och vinner självförtroende.

CINEMA QUEER MEXICO

Visas 9-11 okt i rum 10 samt 11 okt kl 16.00 i biografen

Letters to Claudia
Frida Mesa / 2019 / México / 16 min
Claudia, en ung kvinna som arbetar på ett antikvariat hittar en dag ett gammalt brev i en bortglömd bok. Det blir starten på ett sökande efter det förgångna i jakten på brevets adressat.

Seafoam
Luis Mariano García / 2018 / México / 7 min
Ana inspireras av “Den lilla sjöjungfrun” för att övervinna sin blyghet och äntligen våga prata med sin förälskelse. 

Encounter
2019 / México / 16min
Araceli tar hand om sin livspartner Lulú. Julian, en tonåring som utforskar sin identitet lever under sin mors strikta regler. En oväntad händelse leder till ett möte mellan paret och Julian, vilket kommer förändra dem alla tre. 

Orgullo de ser
Omar Flores Sarabia y Oscar Anaya Hernández / 2020 / México / 13 min
100 LGBT+personer berättar om sina komma-ut-erfarenheter och skapar ett lapptäcke av berättelser och vittnesmål från latinamerikas mångsidiga queercommunity.  

La felicidad en la que vivo
Carlos Morales / 2020 / México / 11 min
Samantha Flores, en 84-årig transkvinna slåss mot ensamhet och osynlighet i ett samhälle som vägrar erkänna hennes existens.  I sin kamp eftersträvar hon att representera andra äldre HBTQ+personer, bland annat genom att bygga ett hus för dem.  

Daniel Nolasco retrospektiv

Visas 9 – 11 okt i rum 9

Neon, nakna män och natursköna nattvandringar. Följ med in i Daniel Nolascos svettdrypande universum. Vi presenterar ett retrospektiv av den brasilianske storstjärnan. Missa inte heller hans långfilm Dry Wind som visas i biografen 8 okt 20.45.

Mr Fox (2018, 23 min)
Mr Fox har levt som HIV positiv sedan 1995. Det här är en iscensatt dokumentär om hans liv. 

Neptune (2017, 18 min)
Det sista kapitlet i en triologi av kortfilmer om den växande åtrån mellan Sandro och Maicon.

Pluto (2015, 12 min)
En guidad tur till Rios de Janeiros bästa crusing-platser. 

Uranus (2013, 7 min)
Venus delar säng med Uranus. 

 

Greg Araki – Teen Apocolypse Trilogy

Visas i rum 17

Teen Apocolypse Trilogy är Gregg Arakis skrupelfria svar på alla de Aaron Spelling-såpor som dominerade ungdomskulturen i början av 90-talet. I de stjärnspäckade filmerna syns 1990-talets populäraste tonårsidoler – eller vad sägs om Ryan Phillippe, Christina Applegate, Heather Graham, Denise Richards och Shannen Doherty.

Totally F***ed Up, 78 min 1993
En grupp homosexuella i L.A. blir förföljda av nazister och deras älskare är otrogna. En av dem heter Andy och han funderar på att begå självmord, han beskriver sitt liv som ’totally fucked up’. 

The Doom Generation, 83 min, 1995
Kärleksparet Jordan och Amy plockar upp den mystiske liftaren Xavier som är ung, snygg och helt jävla vansinnig. Med hög fart ger sig trion iväg genom ett gudsförgätet Amerika befolkat av galna ex-pojkvänner och nynazister.

Nowhere, 82 min, 1997
Millennieskiftet närmar sig och känslan av Jordens undergång ryms i avgaserna – ett töcken som bäst klaras upp med sex och droger. Åtminstone för Dark Smith och hans löst sammansatta kompisgäng bestående av figurerna Cowboy, Lucifer, Zero och Dingbat. Under ett dimmigt dygn upplever de utanförskap och sexuell ambivalens i ett Los Angeles hemsökt av utomjordingar och hallucinogena trippar.

Lionel Soukaz

Visas 9-11 okt i rum 14 samt 9 okt kl 00.00 i biografen  

Lionel Soukaz är den franska HBTQ-rörelsens enfant terrible. Censurerad och förbjuden för sina filmer som ofta stämplades som porr är han idag en förgrundsgestalt i den franska queer rörelsen och nu kan vi för första gången presentera ett program med hans tidigaste kortfilmer. Från den personliga debuten 1974 om hans döende mor till 1985 då han mitt i brinnande aids-kris kritiserade gayrörelsen för att vara utan klassanalys och rasistisk. 

Lolo Megalo Wounded in His Honor (1974),  25 min
När min mor hade cancer så tog jag en super 8-kamera och filmade allt. Jag satte på mig hennes kläder och filmade allt. Tillsut tog hysterin över allt. Lionel Soukaz första film. 

The Sex of Angels (1977), 45 min
Ett upprop mot det rådande förtrycket under 70-talet och ett krav för mäns rätt att älska andra män. 

The Gay March (1980), 12 min
Bilder från den första demonstrationen för HBTQ-rättigheter i Washington.  

Tino (1985) 26 min
När den amerikanska journalisten Doug Ireland besöker Europa möter han en förtryckt ung man med arabisk bakgrund. Ju längre de två träffas desto tydligare blir det att en HBTQ-rörelse blir imperialistisk utan klass och rasanalys. 

OBS! Flera av filmerna har aldrig tidigare visats utanför Frankrike och har därför aldrig textat. För er som inte förstår franska finns textlistor till filmerna. The Gay March är textad på engelska.

Love Beirut

Visas 6-8 okt i rum 11 samt 9 okt kl 18.00 i biografen  

Beirut

I samarbete med Libanons första queerfilmfestival Cinema al Fouad visar vi ett paket med kortfilmer. 

Rupture Divine
Malak Mroue / 20 min / 2019 / Libanon
Maya tvingas till elektro chocker i den omvändelseterapin hon startar i och snart börjar hon hallucinera – vet hennes mor om hennes relation till Dana?

Three Centimeters
Zara Zeidan / 9 min / Libanon
I den äldsta nöjesparken i Beirut åker fyra vänner i parkens pariserhjul och pratar om allt från hur man bäst anvädning av tre centimeter till en av vännernas uppbrott. Samtalet leder snart till en överraskande bekännelse. 

Hide and seek
Mark Karam / 201 / 7 min / Libanon
Två unga män drar genom Beiruts gator med en kamera. Deras förflutna spelar här ingen roll. 

MADE IN TAIWAN 

Visas 6-8 okt i rum 10 samt 10 okt kl 15.30 i biografen

The Summer of 12
Kuan-Ling Kuo / 2019 / Taiwan / 25 min
Bland de unga medlemmarna av ett simlag börjar puberteten förändra oskyldig
kamratskap till någoting mer intimt. 

Gentleman Spa
Jhi-Han Yu / 2019 / Taiwan / 18 min
Hao jobbar som vaktmästare på ett gayspa. En dag träffar han Kai, en attarktiv kund och oväntade saker börjar hända. 

Military Dog
Pin-Wen Wang / 2018 / Taiwan / 11 min
För den unga militären Lee Jun-zhong är BDSM relativt nytt och han måste genomföra ett riskylld uppdrag för att bevisa sin lojalitet till sin master. Men kan han överkomma tvivel och rädslor för att äntligen tillgodose sina innersta lustar?    

Each Each Other
Pin-Ru Chen / 2017 / Taiwan / 15 min
Det är svårt att gå från att vara singel till att starta en relation. Hur ska vi agera? Echo Each Other är en visuell relaionstolkning som övergett dialogen och gått över till tecken- och kroppsspråk för att kommunicera med publiken. 

Tidal
Yan-Xun Li / Origin Sun Studio / 2017 / Taiwan / 15 min
Hai är född och uppfostrad på en liten ö. Här är samkönade relationer tabu, men Hai träffar Tai, en sjöman vars båt regelbundet lägger till i öns hamn. 

Presenteras i samarbete med Queer East Film Festival. Med stöd av Ministry of Culture (Taiwan). Facebook, Ins: @queereast / Twitter: @queereastfest

QUEER IN CHINA

Visas 6-8 okt i rum 10 

We Are Here
Jing Zhao, Shi Tou / 2015 / 60 min
Vad händer när 300 lesbiska från hela världen deltar på på FNs största kongress genom tiderna? Hur gick det till när busslaster med flator hjälpte till att grunda Kinas hbtq-rörelse? Under 1995s Fourth World Conference on Women i Beijing sattes det första lesbiska tältet på en FN-kongress upp någonsin. Vi tältet delades ideer och erfarenheter, kontakter skapades och identiteter bekräftades. En ny energi föddes, energin att förändra. 

Extravaganza
Matthew Baren / 2017 / 45 min
En dokumentär om Shanghais dragscene. Året är 2017 och Miss Jade har samlat 12 at stadens vassaste drag-artister för en utsvävande engångs show. Extravaganza tar oss med bakom kulisserna i en av Kinas mest dynamiska underground-scener. Feel the shade, live the fantasy!

Shanghai Queer
Xiangqi Chen / 2019 / 90 min
Kampen för rättvisa och frihet för HBTQ+-personer har växt sig allt starkare i KIna. I den här dokumentären får vi ta del av såväl kollektiv erfarenhet som individuella vittnesmål från rörelsen med bas i Shanghai. Under 15 år har regissören fångat rörelsens framsteg och bakslag genom ögonen på aktivister, akademiker och konstnärer. Genom intervjuer och observerande foto i queera rum målas bilden av en David och Goliat kamp för HBTQ+-personers lika rättigheter.   

Retrospektiv Lasse Långström aka Antiffa Vänsterfitta 

Som del av ett större retrospektiv visar vi detta kortfilmsprogram av Lasse Långström aka Antiffa Vänsterfitta. Missa inte heller utställningen Fantasiskogen i rum 9. Filmerna visas 9 okt kl 18.00 i biografen.

Gråt allians av vårt hat (2010)
Året var 2010 och läget var så desperat att till och med anarkisterna gjorde en vallåt 

Allsång mot Sverigebönen (2011)
Traditionsenlig protest mot högerkristen manifestation på sveriges nationaldag

Robert Frank (2013)
Tomheten inom den manliga konstprofessorn blir äntligen fylld.

Raka mig, Spegla mig (2015)
En transsensuell dödsdans för den inre mannen

Vreden (2020)
Långt norrut i det lilla landet Sverige håller en ohelig allians på att formas mellan moderaterna, kristdemokraterna och SD. Men i skogen väntar sagoväsen redo att slå tillbaka. 

Antifa Faggots (2020)
Gentrifieringen kryper närmare och närmare antifabögarnas hem och dagens kollektivmöte ska handla om den hotande vräkningen. Men detta får vänta när det uppdagas att någon har lagt kött i kylskåpet. Bered er på disciplinering och straff!

Shu Lea Cheang

Visas 6-8 okt i rum 14 samt 7 okt kl 23.30 i biografen  

2017 visade Cinema Queer Shu Lea Cheangs Fluido och nu är hon tillbaka med ett lesbiskt kortfilmspaket! 4 filmer om allt från erotisk simning, badkar och humor. Se kortfilmspaketet i Cinema Queers specialbyggda badkarsrum!

Sex Fish (1993) 6:00 min
En erotisk lesbisk film om att simma uppströms, kvinnlig makt och fiskkärek.

Sex Bowl (1994) 8 min
All form av sport blir här en arena för sex och erotik.

Fingers and Kisses (1995) 5 min
Vad gör lesbiska? I den här kortfilmen riktar Cheang kameran mot gatan och undrar om asiatiska kvinnor och lesbiska båda är osynliga i det offentliga rummet.

Coming Home (1995) 5 min
Två kvinnor, en vit och en med asiatiskt ursprung försöker få plats i ett japanskt badkar.

Young Love

Visas i rum 13 samt 10 okt 01.00 (natten till söndag) i biografen 

Vi minns alla den första kärleken. De första darrande försöken till att få kontakt, de osäkra trevande blickarna, svettiga handflator och stammande konversationer. Kanske blev det en första kyss? Eller ett brutalt avvisande? I detta program har vi samlat kärleksförklaringar från hela världen. Vem känner du igen dig mest i? 

Take Me to Prom
Andrew Moir / 2019 / Kanada / 19 min
Hjärtevärmande intervjuer med queers i åldrarna 17 till 88 bilder ett collage av hur  samhället förändrats med utgångspunkt i skolbalen. 

My Brother is a Mermaid
Alfie Dale / 2019 / Storbritannien / 20 min
My Brother is a Mermaid berättar om en ickebinär tonårings upplevelser, sett genom ögonen på en 7årig lillebror. Filmen som utspelar sig i en isolerad kuststad blandar socialrealism med sagomagi för att skildra hur ett barns oskyldiga och villkorslösa kärlek kan vara ett kraftfullt verktyg för skapa godhet. 

Leo and Alex
Eva Libertad & Nuria Muñoz / 2020 / Spanien / 7 min
Alex vaknar bakis efter en vild festkväll. Bredvid henne ligger Leo, hennes rumskompis men det är inte första gången de vaknar upp i samma säng. Ska de äntligen våga erkänna för varandra att de är mer än bara vänner?

Dungarees
Abel Rubinstein / 2020 / USA / 5 min
Blake, trans och Cane, cis, hänger och spelar TV-spel och pratar om sina problem. Det här är deras kärlekshistoria.

The Distance Between Us and the Sky
Vasilis Kekatos / 2019 / Grekland / 9 min
Vid en öde bensinstation på den Grekiska vischan träffas två främlingar. Den ena har stannat för att tanka sin motorcykel, den andra har bara fastnat. Utan pengar och möjlighet att ta sig vidare försöker han desperat erbjuda den andra någonting för att minska avståndet dem emellan. 

Baby Dyke
Tone Ottilie / 2020 / Danmark / 20 min
Frede följer med sin storasyster på en fest med förhoppningen att vinna tillbaka sitt ex hjärta. Stämplad som sin syrras ”babydyke” är allt hon kan göra att gilla läget, tuffa till sig och hålla huvudet kallt. Frede pendlar mellan känslor; kärlek. vrede och frustration. I denna hyllade kortfilm skildras med stor precision svårigheterna i att navigera mellan våran egen längtan och andras förväntningar. Speciellt som ung babydyke.   

Pompeii
Marco Alessi / 2020 / Storbritannien / 9 min
Tam sätter sig på första tuben hem efter en intensiv utekväll. Han känner sig ensam och förvirrad och kopplar in sina hörlurar för att återuppleva kvällen genom sina insta-stories.