Medverkande

Alli Logout 

Visas i biografen 8/10 kl 20:15 och rullande i rum 5 under hela festivalen

Alli Logout (de / dem) är en svart, filmskapare och performance konstnär vars arbete utforskar den amerikanska södern, det fördärvade och kroppen. De skapar filmiska sociala experiment i samarbete med icke-professionella aktörer för att skapa motberättelser från de samhälle och subkulturer de lever i. Logouts arbete centrerar kring svarthet och kärlek i den amerikanska södern.  Genom sina berättelser vill de skapa en ny form av varelse, inte som en fantasi, utan med fötter som är fast planterade i nuet.

Filmerna som visas är
Lucid Noon Sunset Blush, 2015, 32 min

Black Silk Stockings, 3 min

This is a statement, 3 min inläst av Alli Logout

ANTIFFA VÄNSTERFITTA OCH GÖTEBORGS UNDERJORDISKA QUEER-AVANTGARDE

 Rum 9,  5-11 oktober

Antiffa Vänsterfitta  ställer tillsammans med Göteborgs underjordiska queer-avantgarde ut sin multimedia-fantasiskog. Dokumentationer av uppsluppna direktaktioner blandas med snusk och medvetandehöjande terrormusikaler. Videoverken spänner över ett decennium och gestaltar ett queert community, kamrater, vänner och älskare, som sakta åldras genom produktionerna. 

I samarbete med SAQMI, Hisingens Sexualmagiska Anstalt och ButchFemme AB.

Curerad av Anna Linder.

ARASH ARFAZADEH

Rum 22,  5-11 okt

Arash Arfazadeh beskriver sina akusmatiska ljud som omvänd musique concrete eller neosurrealism. Med rötter i psykedelisk konst- och klubbmusik försöker han genom helt elektronisk syntes ifrågasätta samplingkulturens upptagenhet av kulturella referenser. Han syftar till att genom ljudens taktila materialitet trigga kroppsminnen hos lyssnaren som ett sätt att kringgå den analytiska hjärnan och uppmanar till ett mer direkt sinnligt förhållningssätt. Stycket ’Kayserzinn’ kommer från hans ännu osläppta debutalbum ’Alexithymia’ (oförmågan att identifiera eller namnge känslor) som handlar om ett emotionellt uppvaknande ur modernismens avsjälade idévärld berättat genom ett självbiografiskt narrativ.

BLATTEQUEERS I FILM

Utställning visas i loungen under hela festivalen.

BlatteQueers är ett mångårigt projekt drivet av Interfem. Termen BlatteQueers är sprungen ur tanken att synliggöra maktstrukturer och förtryck mot personer med grund i kön, könsidentitet, sexualitet och rasifieringsprocesser. Termen har använts för att synliggöra hur personer och grupper gör motstånd, samt hur makt och motstånd tar sig uttryck. Med andra ord är termen inte tänkt som ett sätt att definiera personer utan ett koncept. Rasifieras du inte som icke-vit kan du istället säga BQ i film

 

BLEACH

5-9 i receptionen, hela festivalen i rum 17

Bleach B är revolutionär socialist, sweetie darling from Essex England. Sedan några år tillbaka bor hon i Berlin där hon uppträder på stadens mörkaste queera tillhåll. Hos Cinema Queer är hon ett återkommande inslag, från invigningsvärdinna till kapten på Skepp Cinema Queer. På Hotell Cinema Queer basar Bleach över hotell receptionen och i rum 5 presenterar hon Greg Arakis Teenage apocalypse trilogy!

 

BRUNO

Biografen 11 okt 23.00 

Bruno Hibombo är musiker och låtskrivare baserad i Stockholm. Hans debutalbum, Battles kom 2012 och 20132 släppte han sitt andra album Dunes. Efter några års paus är han nu tillbaka med tre sprillans nya outgivna låtar som han kommer framföra i Hotell Cinema Queers biograf lördagen den 11 oktober!

BUTCHER QUEEN

Rum 2, 5-11 okt

Rolf Backman A.K.A ButcherQueen är en konstnär som utforskar mellanförskap, identitet och dilemman genom kostym, smink, installationer och performance i sina akter. Verket BLEACH BIRCH som kommer att visas under festivalen handlar om att leva i ett dilemma som en queer POC person i Sverige. Ett performativt/installationssamtal mellan karaktärerna Rolf och Flor pågår djupt inne i den svenska björkskogen.

DIESELDANNO & powervacuum

Loungen, 10 okt

För första gången kommer dessa två icke-binära mästare att teama upp för att förlänga sommaren. Förvänta er genre-fucks, sensuella feelings och high beats galore. Powervacuum bjuder upp till en tango medan DIESELDANNO spelar allt från reggaeton-trance till techno-rnb. Vi lovar du kommer svettas rejält!

DINIS MACHADO

Biografen, 9 okt 19.30  

Född i Porto 1987 och baserad och verksam i Stockholm sedan 2012 är Machado en av Sveriges just nu mest intressanta koreografer. Med en konsekvent och specifik nerv låter Dinis Machado den dansande kroppen göra plats för det samtida dramat. I sitt utforskande av tillhörighet, identitet och materialitet låter hen varje ny scenisk plats bli till en hemvist, en gemensam fysikalitet, en koncentrerad punkt för samvaro. I gränslandet mellan dans och bildkonst skapar Dinis Machado visuellt nydanande verk med stark integritet. Hen arbetar med att modellera och konstruera kroppar som talar för många, kroppar som låter sig falla, veckas och omformuleras. Dinis deltar på Cinema Queer med sitt verk Site Specific for Nowhere” ett verk  som handlar om att inta en ny plats och att göra den till sin.

DGERAL (SWEAT/MINITEKA) 

Loungen 5 och  9 okt

Cinema Queers egna favorit-DJ har fått dansgolv runt om i världen att gå upp i extas i över 20 år. Dgeral startade sin karriär i Caracas Venezuela där den var en av de första queerfeministiska DJ’s.  På Hotell Cinema Queer kommer Dgeral fylla loungen med sina bästa tunes både på invigningen och på fredagskvällen!

Dgeral Instagram
Dgeral Facebook

DRÖMSYSKON

Rum 1

Drömsyskon är ett zine för och av transpersoner av alla kön och icke-kön, det är våra berättelser och erfarenheter och ett plattform för kollektiv självrepresentation och kreativitet. På Cinema Queer ställer de ut delar av sitt arkiv och samlar in nya queera berättelser.

FRIENDS FOR FUN

Rum 16,  5-11 okt, performance i biografen onsdag 7 okt

Friends for fun är ett queeranarkistiskt scenkonstkollektiv som intresserar sig för teman som berör makt och normer. De använder humor som ett viktigt verktyg för att lyfta osexiga politiska frågor. Det gläntas på ridån till ett queert universum av dragqueerfåglar, magikermän, talande moln och en sjungande kanin när svensk-norsk scenkonst smälter limmet som håller verkligheten samman. Det digitala konstprojektet lanseras i oktober och utforskar frågor knutna till queera identiteter, pinkwashing och föreställningar om äkthet. Detta är en fortsättning på den queera magishowen “1-2-3-4 – I won’t take no anymore” som hade premiär i Januari 2020.

HISINGENS SEXUALMAGISKA ANSTALT 

Loungen, utanför rum 9  10 okt, 12-17

Hisingens Sexualmagiska Anstalt erbjuder ett smörgåsbord av strikta fysiomagiska behandlingar och handgriplig sexualvägledning. Alla sessioner utgår från perversa tarotläggningar. Underkasta dig nattens vulgärastrala budskap, under förmedling av anstaltens Eviga Jungfrur av den Magiska Synden. Tidsbokning sker på plats. Där ges även mer information och dialog inför sessionen.

JAFAR THE RETIRED SUPERSTAR

Performance i biografen  6 & 10 okt kl 20:30 & 14.00 

Jafar The Retired Superstar är världskänd skådespelerska, artist, pop-diva och nu senast självutnämnd flex n’ bend instruktör! Hon kommer hålla två exklusiva träningspass på Cinema Queer Hotell och utlovar både själavård och klasskamp. Så missa inte Jafars helt nya program Yoga for Chaotic Bottoms – Performativ aktivism har aldrig varit härligare! Och vill du smygstarta lite redan nu? Kolla in Jafars Instagram @jafarthesupersta

Leo Correia de Verdier

Symaskinen har sedan den uppfanns i slutet på 1700-talet blivit ett av världens vanligaste instrument. Miljoner människor spelar dagligen på sina symaskiner, men, kanske på grund av instrumentets låga status, har få av dem har tagit sitt musicerande till en professionell nivå och presenterat det för publik.

Leo Correia de Verdier är en av världens främsta symaskinsmusiker, utbildad på bl.a. Kung. Musikhögskolan. Med hjälp av modern teknik som datorer och sequencers har hon utvecklat symaskinsmusicerandet i nya riktningar och tagit den till en helt ny nivå.

MADAME ZJU ZJU

Performance i biografen  7 okt 20:00

Madame Zju Zju är en av Stockholms mest färgstarka röster på dragqueen-scenen och till Cinema Queer kommer hon tillsammans Ludmilla Christiseva med ett budskap om solidaritet för det Belarusiska folket! I verket som framförs i biografen syr Madame Zju Zju tillsammans med svensk-belarusier en flagga med fält i vitt, rött och ännu ett vitt. Det är den riktiga belarusiska flaggan som står för frihet, kärlek och fred.

MAKEMAKE

Biografen 10 okt, kl 00.00 

Maja Karlsson har skrivit och producerat skev popmusik sedan 2001, för en liten men hängiven publik. Texterna har från början handlat om mental ohälsa och stadsrummets våld mot kroppen. Men det var först när hon började rappa 2013, under namnet MAKEMAKE, som hon skrev öppet om att vara trans. Mottot är: även monster förtjänar bra konst

MARICONAS

Open mic i biografen 9 okt 20.30

Välkommen till Mariconas, Stockholms queera open stage. Vi är scenen du inte visste att du saknat, vi ger en megafon till rösterna du inte visste var tystade. Vi är ljuset i cismörkret och oasen i heteroöknen. Somos Mariconas. Presenteras av Yolanda Aurora Bohm Ramirez och Paloma Halén Román.

 

MERKURIUS

Rum 3

Stig på. alla modiga, in i en tidsresenärs sinne. Här finnes vänner och fiender, de inom och de utom. Här finns framtider och förgångningar, möjliga och avvisade. Här finns Oändligheten, och Slutet. Mercury är en kollektiv text-, film och ljudinstallation om tiden, och att transcendera den.

Medkonspiratöser: Nikita Rissanen, Paloma Halén Román, Victoria Alicia Verseau, Yolanda Aurora Bohm Ramirez.

NEVA DEELAY

Rum 6 samt visning samt Live-event ons-sön kl 23. Performance och visning i biografen tisdag 6 okt 20.30. 

Galax-Ma är ett videoverk, en kraftsamling. Galax-Ma är hoppet om en annan verklighet. Galax-Ma är en andningsplats, Galax-ma är rörelsen mot en rebellisk framtid som vänder på perspektiv. Flyttar/möblerar om och lyser upp den unika kraften inom oss själva.

Galax-Ma tar dig på en apokalyptisk men uppiggande inre resa från ett actionfyllt, intimt queert perspektiv om strävan att hitta inre frid. Med inspiration från vardagen från både ett personligt och utopiskt perspektiv med förhoppningen att inspirera till förändring och hopp om en ny världsmodell.

Filmen har skapats i samarbete med bland annat Mapei, Antnony Mills, Roxy Farhat, Martin Ander, Leo Halling.

Galax-Ma är en historia skriven och regisserad av Neva Deelay. Producenten, musikern och DJ:n är välkänd i Stockholms konstnärskretsar som kompositör och producent av musik till bl.a. filmer, dokumentärer och föreställningar. Hennes ärliga inställning till konsten gör att hennes uppsättningar alltid kännetecknas av en stark autentisk intensitet. Projekt Galax-Ma är hennes efterlängtade debutalbum och konstprojekt.

NEWCOMERS YOUTH

Loungen under hela festivalen

Newcomers Youth är ett projekt där målgruppen är unga HBTQI-personer (15-30 år) som är asylsökande, icke-dokumenterade eller nyanlända i Sverige. Det övergripande syftet med detta projekt är att tillhandahålla en mötesplats, rådgivning och resurser för fysisk och mental välbefinnande för den nämnda gruppen.

I oktober 2019 träffade medlemmar i Newcomers Youth aktivister från hela Europa och målade. Tanken var att idéer och visioner om LGBTQI-rättigheter skulle gestaltas. Dessa fem målningar är exempel på de samarbetsmålningar som skapades

MOSAIC

Activist talk i biografen 9 okt 18.45 

Mosaic är idag en av de främsta människorättsorganisationer i MENA-regionen (Middle East/North Africa) som arbetar med HBTQ-personers rättigheter. Baserade i Beirut, Libanon, arbetar de med att stärka individer och organisationer och med att förändra lokalsamhällets syn på sexuella minoriteter. Under Hotell Cinema Queer kommer Mosaic delta i ett samtal lett av George Chamoun.

Open Art

Loungen 9-11 oktober, 

För tredje gången arrangeras International Festival Open Art i Moskva. En festival dedikerad till frihet, kreativitet och olika former av konstnärliga uttryck. I samarbete med festivalen arrangerar vi ett activist talk och öppnar upp en portal mellan Hotell Cinema Queer och festivalen i Moskva. Under tre dagar kommer våra besökare i Stockholm ha möjlighet att prata med aktivister och queers direkt från Moskva. På söndag den 11 oktober sjunger Open Art ut Cinema Queer live!

PAUL-ROBIN SJÖSTRÖM

Rum 12

 Paul-Robin Sjöström, född 1989, är uppvuxen i Jönköping. Han har utbildat sig på Capellagården, Konstfack och HDK i Göteborg. Han har vid sidan av sitt eget konstnärskap under de senaste åren också bidragit med sin tekniska skicklighet och lyhördhet till Ellen Ehk Åkessons och Kennet Williamssons keramiska konst. Han tilldelades i år det stora Hertha Bengtsson-stipendiet, för ovanlighetens skull som ensam mottagare.  På Hotell Cinema Queer ställer Paul-Robin Sjöström ut ett antal utvalda verk.

PHILIP DUFVA

Rum 8

Philip Dufva är född 1993, uppvuxen i Stockholm och kom 2017 in på Kungliga konsthögskolan. Tidigare i år tog han examen med en utställning om queera läsningar av objekt, arkitektur och historia. Hans sökande och begär för nya sätt att se, uppleva och utforska relationen mellan minne och samtid är en drivande kraft i hans skapande. Det skavande som kan uppstå mellan jaget och omgivningen är där han arbetar. Philip Dufva använder cruising som en metod för att se begär genom staden. Kan man använda cruising som ett ickenormativt rörelsemönster eller seende? Hans utgångspunkt är teckning och blicken, då han tycker dom är essentiella för varandra. För honom handlar det om beröring, handens beröring av pennan, pappret och i förlängning betraktaren. Den intima akten av tecknandet, när vi hamnar ohämmat mellan eller framför konstnärens lust, begär och direkthet. Som konstnär jobbar han med att titta på hur arkitektoniska beslut påverkar queera/ickenormativa kroppars rörelse, lust och begär i det offentliga rummet.

PROGRESSIVE GENITALIA

Rum 1, performance i biografen 11 okt 14.00

Prof. Rory är en icke-binär professor på framtidsföretaget Progressive Genitalia som skapar alien-genitalier genom bioteknik. Under Cinema Queer ställer den ut sina två videoverk Pussybubbla och Mukbang. Verk fyllda av fittmunnar, tuggummibubblor och Jell-O.

REBECKA REINHARD

Biografen 10 okt kl 22.30

Rebecka Reinhard är indie-heartbreak-dreampop, queer folk sadcore och glittriga gitarrer. I somras släppte hon sin tredje EP Whale som spelats in i London tillsammans med hennes kompband och som består av sex låtar catchy alt-rock med texter som vacklar mellan hopplös romantik och tragikomisk cynism. Men för Cinema Queer plockar Rebecka ner musiken till en mer avskalad och intim setting och kör sina allra ljuvaste, queeraste och mest drömska låtar solo.

RICO BERGER

Ställer ut i loungen under hela festivalen

Rico Berger är illustratör och sprider med sina färgstarka bilder glädje om queer sexualitet. För Cinema Queer kommer Rico ställa ut en rad av som alla handlar om att flirta och att finna kärlek online under en tid av social distansering.

På lördagen den 10e oktober kommer Rico Berger bjuda in till 30-sekunder målning där du kan få ett eget porträtt målat av konstnären!

ROSA BRUS

Rum 19, performance 10 okt 23:30 i biografen

Det nystartade Arkivet för Rosa Brus (AfRB) presenterar valda delar ur sin katalog och bjuder in poeter, musiker och performancekonstnärer för framträdanden. AfRB betraktar (queert) ljud som bärare av historia och syftar till att samla, arkivera och publicera queer kulturproduktion i ljudform. Detta gör de i samarbete med andra arkiv, kulturarbetare, aktivister och forskare. Genom insamling, arkivering, uppläsning och publika arrangemang i form av festivaler, workshops och platsspecifika ljudverk runt om i Sverige, kommer de att utforska tillsammans med deltagarna vad rosa brus och ett queert ljudarkiv kan vara.

AfRB görs i samarbete med den nordiska kulturföreningen Tupilak och består av Birt Berglund, Anna Giertz och Johan Sundel

SAINT

10 okt DJ i loungen samt konstverk i loungen

$AINTERIA är mest känd under ett annat namn, för sin röst, som producent och låtskrivare. Hon är aktiv i både London, Berlin i Stockholm och är utöver musiker välkänd transaktivist med speciellt fokus på svarta transkvinnors situation.  Under senare tid har hon även startat den för BIPOC seperatistiska klubben REDEMPTION tillsammans HABIB1s, Tina Mofidy, och Saleen Gomani.

Hennes musik föddes ur  mixing Ghetto House och Footwork med ursprung ur  Chicago House men när hon blev frälst av världsmusiken med fokus på Hard-drum förändrades allt och den $AINTERIA vi ser på Hotell Cinema Queer föddes. Hon utlovar inget annat än kultur och ren hård $a$$.

Utöver sitt DJ set kommer $AINTERIA även delta med verket ”What’s inside my head is also in yours?”

SIDDHARTH CHADH

Fredag 9 okt 17:00 i biografen

Siddharth Chadha är mediaforskare vi Uppsala Universitet som har specialiserat sig i filmfestivaler i allmänhet och HBTQ.filmfestivaler i synnerhet. Siddhart har under de senaste åren följt Cinema Queers arbete och kommer under festivalen dela med sig av sina erfarenheter.

Soliplants & Plant art

5-11 oktober, rum 10

Soli

SOLI är en Stockholm-baserad studio som erbjuder ett modernt tillvägagångssätt för växter. Vi slår samman estetik, design och innovation till ett samlat urval av världens mest spektakulära växter. Beställ online eller ta en titt i vårt showroom. Vi levererar direkt till ditt hem eller kontor.

Plant Art
Vi behandlar växter som levande konst. Rymden spelar ingen roll, vi skapar starka koncept för att bygga nya världar och upplevelser med våra växter och blommor som bas.

 

https://soliplants.com/

STADEMONIA

Rum 1, 8-9 okt

Queer konst och tatuering! Besök StaDemonia Tattoo Stockholm på Hotell Cinema Queer! Soledad, Alex och Sara väntar på er med specialflash, för info skriv till sara@stademonia.com!

STYLE BY MAGIC

Loungen 8 okt

Malmös Style By Magic är en technoproducent som blandar släpiga hihats, melodiska pukor, distade filter och experimentell avslappningsmusik. Tantra yoga möter homo-punk. Hon driver också bolaget Lingon som ger ut avant garde homosexuell electronica.

TNKVRT

Livepodd i biografen 10 okt 19:45

De två göteborgarna Danny Lam och Ina Dowland Herrera publicerade podden TNKVRT under september i år och den har redan hamnat på flera av Spotifys spel- och topplistor. Podden är en förlängning av instagramkontot @TNKVRT som Danny skriver och har som syfte att exponera orättvisor genom personliga berättelser, vittnesmål, nyheter och annat tänkvärt. I avsnitten får vi höra duon diskutera ämnen såsom rasism, sexism, homofobi samt andra typer av ojämlikheter genom såväl egna som lyssnarnas erfarenheter av detta i det vardagliga livet. Med både skratt och mikroaggressioner får vi följa med i duons alla möjliga samtalsämnen och känslotillstånd i 60 ocensurerade minuter! Här på Cinema Queer kommer de att köra en exklusiv livepoddinspelning, där de bl.a. kommer att ta upp intersektionalitet som analytiskt verktyg samt diskutera rasism i dejtingappar.

The Unstraight Studio

Rum 4 5-11 okt

Kom och se berättelser från en Unstraight-värld och spela in / dela din egen Unstraight-story i vår studio!

Unstraight Museum är  en ideell, volontärdriven LGBTQ + -organisation som arbetar med kultur som medel för förändring  globalt. Detta arbete görs genom samarbeten med LGBTQ + NGO: s runt om i världen.

Unstraight Museum har till uppgift att stärka LGBTQ + -gemenskapen genom att samla berättelser ur ett icke-normativt perspektiv och gör dem tillgängliga digitalt och fysiskt genom utställningar och andra offentliga uttryck.

Fram till 2019 har Unstraight Museum arbetat i 14 länder (Sverige, Lettland, Ryssland, Serbien, Makedonien (Makedonien), Kosovo, Bosnien, Ukraina, Litauen, Albanien, Georgien, Vietnam, Myanmar (Burma) och Kambodja. ), skapade mer än 25 utställningar och skapat flera lokala initiativ som fortsatt i museets anda.

Ett fysiskt unstraight-hus och museum

Vikten av fysiska utställningar kan inte ignoreras och ett långsiktigt mål har alltid varit att skapa ett fysiskt Unstraight House i Sverige. Huset kommer att vara en internationellt knutpunkt som stärker banden mellan personer och organisationer och i andan av The Unstraight Museums tidigare projekt kommer huset att underlätta kultur som ett medel för förändring.

Huset är planerat att öppna i Stockholm 2023.

Unstraight Museum är medlem i ICOM (International Council of Museums) och är en internationellt och officiellt erkänd museumsinstitution.

www.unstraight.org

 VINCENT DURAUD

Vincent Duraud (powervacuum) är en multidiciplinär konstnär  och DJ, vars arbete ofta kretsar kring  referensförskjutningar, samhörighet och det utrymme som skapas av våra levda erfarenheter.  Vincent Duraud har varit verksam i London, Paris och Stockholm och är en del av queer art & club kollektivet ‘fake daughter’.

WISH

Rum 18

Wish är en förening för kvinnor, transpersoner och intersexuella som lever med någon av dessa identiteter i sitt vardagliga liv, och som har ett intresse för BDSM och fetischism. Det handlar om identitet, så enbart cross-dressing räcker inte för att delta på deras events. De arrangerar regelbundet fester, playpartyn och workshops. På Hotell Cinema Queer visar de klassikern Bloodsisters Leather, Dykes and sadomasochism som en hyllning till 25års jubileet av filmen. 2020 är även 25års jubileet av LASH, föregångaren till WISH.

GUILLAUME VAILLANT

Rum 14

Guillaume är en inredningsarkitekt som har arbetat med Cinema Queers grafiska design i flera år. Han älskar allt som är djärvt och knäppt och kommer att skapa ett underland i pastell för Hotell Cinema Queer.