Fiskedansen

Lördag 8 oktober, kl 01.00, Färjeterminalen, Stadshamnen 26

”Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser” är ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser. 

Fiskedansen är en hyllning till rörelse som bejakar dansens närande potential i metaforiska bekännelser fulla av fabulösitet. Med kraft från radikal pedagogik arbetar Sindri Runudde utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans. 

Sindri Runudde arbetar med flera format parallellt, utifrån frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den. I en till en möten ordinerar Sindri olika danser som botemedel mot specifika åkommor. Ett annat format är ett medverkande workoutprogram, och här presenteras scenproduktionen. Tillsammans formar de “Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser”. 

Koreografi och kompositör: Sindri Sinkalonkan Runudde  

På scen: Emelie Enlund, Iki Gonzalez Magnusson, Ellen Söderhult, Sepideh Khodarahmi, Marvil Iglesias

Musikproducent: Markus Almkvist  

Ljuddesign: Julia Giertz  

Musiker: Niklas Niki Blomberg, Robert Moon Smith 

Ljusdesign: Ulrich Ruchlinski / imULto

Stylist och dramaturg: Juli Apponen 

Illustration: Ida Engström 

Foto: Chrisander Bruun 

Konstnärlig rådgivning och skribent: Frida Sandström

Producenter: Patricia Vázquez Iruretagoyena och Emma-Cecilia Ajanki 

Projektet är ett Projekt i SMart Produktionshus och görs i samarbete med Kulturrådet, Riksteatern, Region Skåne, Konstnärsnämnden, Inkonst, EMS, Stadsteatern i Skärholmen, MDT, DOCH, Uniarts Stockholm, Dansstationen, Danscentrum Syd, Subtopia och Slingan tour.