Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
sv

Rebel Dykes öppnar Cinema Queer 2021!

Efter 18 månader av mer eller mindre strikt isolering är Cinema Queer tillbaka 4-10 oktober 2021!

Med släppta restriktioner och hopp om framtiden presenterar vi ett program utöver det vanliga. Den 15e september bjuder vi in till programsläpp och queer-karaoke på Rågsveds krog.

Men redan nu kan vi avslöja att årets festival invigs med den storslagna brittiska dokumentären Rebel Dykes av Harri Shanahan, Sian Williams, Siana Williams.

Rebel Dykes är en vansinnig mash-up av animation, arkivfoto och intervjuer. Här berättas historien om den radikala brittiska queerscenen på 70-80-90-talet. Fylld av BDSM, anti-Thatcher demos, AIDS-aktivism och outtröttlig kärlek till den valda familjen är Rebel Dykes lika mycket en käftsmäll som en underbar omfamning. Följ med oss in i en värld fylld av lerbrottning, punk och piskor. 92 minuter av ren och skär queermagi.

Platsen för invigningen är än så länge hemlig men kommer bli något utöver det vanliga och släpps tillsammans med resten av programmet den 15:e september.

Filmen efter premiären på Cinema Queer visas på fler platser i Sverige. Om du inte har möjlighet att se den i Stockholm så här du chansen i:

Malmö 7 oktober på Biograf Panora
Örebro 21 oktober på Roxy
Göteborg på Hagabio under hösten, håll utkik