If I Had the Power

Onsdag 5 oktober kl 20.00, PUSH Stockholm skatepark

Om alla HBTQIA-flyktingar hade sin egen anthem…
Hur skulle den låtit? Vad skulle den handla om?

Under alla år som Newcomers Youth har funnits så har vi insett hur musik, sång och dans ger enorm styrka och tröst till våra medlemmar. Många av dessa ungdomar delar liknande erfarenheter och befinner sig på en resa mot självkärlek, frihet och att ta tillbaka makten över sitt liv. Musiken blir som en kanal för att stärka gemenskapen och bygga ett community.

All we want to do is love and live free. Varje enskild rad i den där låten har en tung betydelse. Att som ung behöva fly och lämna ett helt liv bakom sig för att komma till ett nytt land är något som kräver mod och framtidstro. Men efter en långdragen asylprocess – där det inte ens är säkert att man blir trodd – så är det lätt att känna hopplöshet. Vem hade inte gjort det? Därför ville vi producera just en anthem. En kampsång. Ge våra medlemmar en plattform att få hylla sin egen och varandras styrka. Och inspirera de som hör låten att ansluta sig till vår kamp för jämlikhet och rättvisa i asylprocessen.

Texten i If I har the Power är baserad på erfarenheterna från våra medlemmar. Projektet är producerat av Haris Eloy och Alexandra Politidis Palm. Låten är skriven och producerad av Stefan Storm. Musikvideon är regisserad av Jad Nehmeh. Sjunger gör Michael, en av våra medlemmar.

Tack till våra skådespelare Evan, John, Joseph, Sabbe, Sandi, Bella, Dora, Omidullah, Raphael, Jelena, Yasmine, Regan, Norbert, Brian, Emil, Patricia, Mary, Moses, Thea, Aerah