Lösgodis

Fredag 7 oktober kl 18.00, Guldfabriken och fredag 7 oktober 17.00 – 00.00 i Kartrummet, Färjeterminalen

Cinema Queer har valt ut sina absolut favoritfilmer i ett kortfilmspaket fyllt till bredden av precis allt. Vi sväljer sperma, sjunger robot-opera, åker till Lagos och protesterar i ett 70-talets Nederländerna. Helt enkelt allt och lite till!

Egúngún (Masquerade)

Olive Nwosu / Nigeria, Storbritannien / 2021 / 15 min

En kvinna återvänder till sin hemstad Lagos med hopp om att läkas. Istället finner hon sig på en stig som tar henne in i det förflutna mot en ny förståelse av de människor och händelser som format henne.

Ayor

Tom Bakker / Nederländerna / 2021 / 11 min

Under det nationella firande av Remembrance Day 1970 förbereder två män en protest mot diskrimineringen av hbtq-personer. Under ögonblicken innan och efter protesten synliggörs deras deras rädslor och tvivel men också deras starka övertygelse.

The Name of the Son

Martina Matzkin / Argentina / 2019 / 12 min

Lucho, en 13-årig transkille kommer inte alltid överens med sin pappa, men de försöker komma överens för lillsyrrans skull. När familjen åker på semester tillsammans testas deras relation när nya hinder uppstår.

Marlen, a Portrait of Hairy Tits

Javier de Miguel / Chile / 2022 / 12 min

Under COVID-19 pandemin berättar Marlén historier för sig själv om familj och kärlek. Med sina egna håriga tuttar som utgångspunkt konstrueras berättelsen av det egna jaget genom identitet, njutning och sexualitet.

Nina and the Robots

Cindy Coutant / Frankrike / 2020 / 18 min

Robotens andetag fyller luften med flödande sång. Framför roboten står Nina och deras kroppar befinner sig i harmoni. Gemensamma andetag utvidgar organen, som sväller och transformerar sig. Snart går det inte längre att se skillnad på dem. En vulva eller en mun? Fortplantning genom rörelse.

Fist

Romy Alizée / Frankrike / 2021 / 3 min

En melodisk och meditativ undersökningen av glädjen och njutningen av fisting.

Swallow Sperm

Totally Fucking Gay / USA / 2020 / 3 min

Låt oss sjunga tillsammans med kollektivet “Totally Fucking Gay” i denna musikvideo och kampsång. Hård-rock, pansexuell lust och förnedringshumor blandas hejvilt i en fantastiska hyllning till upprorisk queer ljudkonst.