Scroll to top
CINEMA QUEER INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
en sv

Cinema Queer Gäster

Linn da Quebrada och hennes vapendragare Jup do Bairro är två av Brasiliens just nu starkast lysande popstjärnor. Linns senaste album liknas vid Beyoncés Lemonade och hennes texter är lika knivskarpa som de specialsydda handskar hon har på sig när hon uppträder. Se radarparet i filmen Tranny Fag och live på Backdoor 29/9! Det här är något du absolut inte vill missa!

Mahmoud Hassino är en syrisk journalist och bloggare. Han är initiativtagare till Syriens första digitala hbtq-magasin Mawaleh samt till den politiska skönhetstävlingen Mr Gay Syria. Hassino är numera bosatt i Berlin där han arbetar med att belysa situationen för hbtq-flyktingar globalt. Träffa honom efter visningen av Mr Gay Syria.

Rae Red – Öppningsfilmen Chedeng & Apples (s. 18) ena regissör besöker Cinema Queer från Filippinerna! Red är en mångfaldigt prisbelönt manusförfattare och regissör som bland annat låg bakom Filippinernas Oscarsbidrag Birdshot. Den absurda, torra humor som vi finner i Chedeng & Apple är ett av hennes konstnärliga signum.   

Lourdes Gil Alvaradejo gästar Cinema Queer från Mexico City och tar med sig ett kortfilmsprogram med de mest spännande mexikanska kortfilmerna! Till vardags jobbar hon med en av Mexikos största festivaler Ambulante, men är också en fierce hbtq-aktivist.  

Jason Barker har under många år arbetat som programmerare på BFI Flare, Storbritanniens största hbtq+ filmfestival. Det var först när han och hans partner själva försökte bli gravida som han plockade upp kameran och började filma sig själv. I Stockholm kommer han att delta i ett samtal med Trans Film Fest Stockholm.